Radna posjeta BiH

Posjetu BiH Josipović završio večerom u Sarajevu

Vijesti / Flash | 10. 04. 2014. u 06:17 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i članovi Predsjedništva Željko Komšić i Nebojša Radmanović sinoć su se, na radnoj večeri u jednom sarajevskom restoranu, sastali sa predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem, čime se dvodnevna posjeta hrvatskog predsjednika Bosni i Hercegovini završava.

Na radnu večeru u Sarajevu, kojoj je domaćin predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, hrvatski predsjednik je došao nakon današnje posjete Bugojnu.

Jučer je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović boravio u Mostaru gdje je rekao da je Bosna i Hercegovina najvažniji hrvatski susjed, veliki partner i veliki prijatelj.

''Gospodarska suradnja, unatoč određenom smanjenju trgovinske razmjene, kao posljedica uzlaska Hrvatske u Europsku uniju, predstavlja jednu od najvažnijih komponenti našeg ukupnog odnosa'' poručio je predsjednik Josipović.

Dodao je da je u interesu Hrvatske da se otklone zastoji u pregovorima BiH o pristupanju Evropskoj uniji.

''Proces priključenja Europskoj uniji otvorit će zemljama jugoistoka Europe prostor za razvoj. Isto tako očekujem od Europske unije da razvije nove mehanizme i instrumente koji bi pomogli, posebice BiH, da se nosi s problemima s kojima je suočena'', kazao je hrvatski predsjednik, naglasivši kako su mir i socijalna pravda uvjet razvoja zemalja u cijeloj Europi.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović su se jučer na bilateralnom sastanku, održanom u sklopu Mostarskog sajma, složili kako fokus njihova djelovanja i u BiH i u Hrvatskoj treba biti ekonomija.

U izjavi za medije nakon bilateralnog susreta, Izetbegović je kazao da treba pomoći privrednicima da bi se popravilo stanje u ekonomiji u Hrvatskoj i BiH, te da bi te dvije zemlje snažnije surađivale.

Izetbegović je zahvalio predsjedniku Josipoviću na intenzivnom angažmanu Hrvatske o pitanju integracija BiH u EU.

Kopirati
Drag cursor here to close