Haški sud

Popoviću i Beari potvrđene doživotne kazne zatvora!

Vijesti / Flash | 30. 01. 2015. u 11:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žalbeno vijeće Haškog suda je izreklo konačne presude petorici zapovjednika Vojske Republike Srpske optuženoj za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici u ljeto 1995. godine.

Glavni sudac Žalbenog vijeća Patrick Robinson je kazao da je Žalbeno vijeće utvrdilo da su Vujadin Popović i Ljubiša Beara krivi za udruživanje radi genocida u Srebrenici.

Popoviću je potvrđena presuda za genocid i potvrđena doživotna kazna zatvora, kao i Beari. Dragi Nikoliću je izrečena, odnosno potvrđena, kazna od 35 godina zatvora. Radivoj Miletić je dobio kaznu zatvora od 18 godina, umjesto ranijih 19. Vinko Pandurević je također proglašen krivim i dobio je kaznu zatvora od 13 godina, točnije ta kazna mu je potvrđena, međutim njima se u kaznu računa i vrijeme provedeno u pritvoru.

Osim njih, u istom predmetu, Ljubomir Borovčanin je osuđen na 17 godina zatvora, ali na njegovu presudu nije uložena žalba.

Također, u ovom predmetu se sudilo i Milanu Gavri koji je umro, pa je Žalbeno vijeće u maru 2013. godine presudu kojom se osuđuje na pet godina zatvora proglasilo pravosnažnom.

Kopirati
Drag cursor here to close