Dobojska bujica

Poplave 'odnijele' dokaze na sudu

Vijesti / Flash | 29. 07. 2014. u 12:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nijedna pravosudna institucija još nije reagirala na informacije da se u dobojskom pravosuđu uništavaju i sklanjaju spisi kako bi nekoliko predmeta bilo obustavljeno pod izgovorom da su dokumentaciju uništile poplave koje su u svibnju potopile Doboj.

Predsjednik Centra za humanu politiku iz Doboja Momir Dejanović pretpostavlja kako ti dokumenti još nisu uništena i akteri te operacije čekaju razvoj događaja.

''Ako bi bila pokrenuta ozbiljna istraga, vjerojatno bi dio tih predmeta bio vraćen na svoje mjesto. Ako reakcija izostane, a za sada se to događa, plašim se da će neki dokazi i predmeti zauvijek nestati'', rekao je Dejanović Glasu Srpske.

Glas Srpske je objavio da se pod plaštom poplava radi na zataškavanju predmeta "Pošte Srpske" i "ŽGP Doboj". U prvom predmetu su osumnjičeni predsjednik sindikata i direktor dobojske filijale "Pošta Srpske" Bogdan Davidović i Miroslav Stevanović za nanošenje štete tom poduzeću od oko 800.000 KM.

U predmetu "ŽGP Doboj" policija je krajem prošle godine Okružnom tužiteljstvu podnijela izvještaj protiv gradonačelnika Obrena Petrovića i još pet osoba.

Osumnjičeni su za više kaznenih djela u slučaju izvansudske nagodbe između općine Doboj i Željezničkog građevinskog poduzeća Doboj vrijednog više od 1,4 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close