Zastupnički dom

Poplašen odbijen, usuglašena granica, a čeka se informacija o terorizmu

Vijesti / Flash | 24. 11. 2015. u 22:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH u utorak navečer je usvojio zaključak kojim izražava sućut obiteljima pripadnika Oružanih snaga BiH ubijenih u terorističkom napadu u Rajlovcu, te traži od Vijeća ministara BiH da do 30. studenog dostavi Domu informaciju o tom terorističkom činu i ukupnom stanju sigurnosti u BiH.

Ovaj zaključak usvojen je nakon obavljene rasprave o Informaciji ? stanju sigurnosti u BiH s posebnim osvrtom na teroristički napad u Rajlovcu, kao i događaj od 20.11.2015. godine vezano za generala Antu Jeleča.

Usvojen je i zaključak kojim se zadužuje Vijeće ministara BiH da u interesu cjelovitosti informacije o stanju sigurnosti predloži i mjere koje će poduzeti u sprečavanju djelovanja terorističkih grupa i pojedinaca u BiH.

Zastupnici se nisu izjašnjavali o Prijedlogu zakona o azilu, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Usvojen je i zaključak da zastupnicima Institucija ombudsmana za ljudska prava do sredine siječnja dostavi izvještaj o stanju ljudskih prava iz oblasti rada u kompaniji "Boksit" u Milićima.

Zastupnički dom usvojio je izvještaje Ureda za reviziju institucija BiH o financijskoj reviziji institucija BiH za 2014. godinu sa zaključcima iz zbirnog mišljenja Povjerenstva za financije i proračun i zaključcima iz pojedinačnih mišljenja Povjerenstva.

Zastupnici su usvojili Informaciju o problemu rješavanja trajnog smještaja Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u Istočnom Sarajevu, sa zaključcima koje je predložila nadležna parlamentarna komisija.

Odbijen je prijedlog Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za izbor četiri člana Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete.

Za to je glasovalo šet zastupnika, protiv 23, dok je osam zastupnika bilo suzdržano, a razlog odbijanja je taj što je jedan od predloženih članova bio Nikola Poplašen.

U Povjerenstvo za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije kao predstavnik akademske zajednice imenovana je Ivanka Marković, a kao predstavnik nevladinog sektora Anes Ličina.

Usvojen je prijedlog zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje procedure za imenovanje zamjenika generalnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH.

Zastupnici su dali suglasnost za ratifikaciju Ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Za su glasovala 22 zastupnika, protiv je bilo 10 zastupnika, a četiri su bila suzdržana.

Kopirati
Drag cursor here to close