Adil Osmanović

Popisa nema, a direktor putuje

Vijesti / Flash | 05. 05. 2016. u 09:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović ponovio je danas novinarima u Sarajevu da je na Agenciji za statistiku BiH da do 1. srpnja objavi rezultate popisa stanovništva provedenog u listopadu 2013. godine.

Ministar je bio vrlo jasan kazavši da je najveća odgovornost na Agenciji za statistiku BiH, odnosno direktoru i njegova dva zamjenika, da ovaj posao privedu kraju pozivajući ih da budu svjesni svoje uloge.

Također je ponovio da su čelni ljudi Agencije za statistiku BiH bili svjesni na kakve pozicije dolaze kada su konkurirali za te poslove, te očekuje njihovu profesionalnost i da bez bilo kakvih primjesa ili pritisaka politike ovaj posao završe.

Ministar nema podatak za kada je zakazana sljedeća sjednica Središnjeg popisnog zavoda, ali kaže da je direktor Agencije na putu "koji mu nije bio potreban jer je bolje da svaki dan razgovara s direktorima entitetskih zavoda za statistiku" radi rješenja ovog pitanja.

''Vrijeme nam nije saveznik. Svaki dan dodatno se uzburkava javno mnijenje u BiH i otežava cjelokupna situacija. Direktor treba biti na visini zadatka i taj posao završiti'', zaključio je Osmanović.

Posljednja sjednica Središnjeg popisnog zavoda održana je sredinom travnja, ali nije postignuta suglasnost o jedinstvenom programu za obradu podataka popisa stanovništva, odnosno metodologija za utvrđivanje rezidentnog stanovništva.

Kopirati
Drag cursor here to close