Šteta 650 000 eura

Poljaci po Beogradu preusmjeravali pozive, šteta veća od 650 000 eura

Vijesti / Crna Kronika | 27. 02. 2015. u 14:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je u Beogradu uhitila tri poljska državljanina zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kaznena djela udruživanje radi vršenja kaznenih djela i računarska prijevara, piše Anadolija.

Osumnjičeni su, od listopada 2014. godine, bez prijave boravka u Republici Srbiji, u specijalno pripremljenim vozilima i iznajmljenim stanovima na području Beograda, zloupotrebljavajući računarsku i telekomunikacionu opremu, kontinuirano vršili poslove "bypassa", tj. preusmjeravanja međunarodnog telefonskog prometa na neregistrirane prepaid SIM kartice.

"Putem VOIP tehnologije, međunarodna telefonska veza je zaobilazila legalne rute i prikazivala se kao nacionalna veza, na štetu sva tri telekomunikaciona operatora koji su dostavili odštetni zahtev u iznosu od preko 650.000 eura radi pokretanja kaznenog postupka", priopćio je danas MUP Srbije.

Tijekom akcije zaplijenjena je velika količina računara, računarske i telekomunikacione opreme kao i identificirana količina od više tisuća SIM kartica domaćih operatora koje su korištene za izvršenje kaznenog djela.

Osumnjičeni će, uz kaznenu prijavu, biti privedeni Posebnom tužiteljstvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

Kopirati
Drag cursor here to close