Reakcija

Politički i osobni obračuni u Mostaru: Ostavite heroje da počivaju na miru

Vijesti / Flash | 19. 09. 2017. u 09:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinacija temeljnih boračkih organizacija ARBiH u HNŽ i ratni zapovjednici ARBiH grada Mostara, povodom priopćenja Press centra SBB-a od 15. rujna, najoštrije osuđuju zloupotrebu lika i djela heroja Mostara i BiH, brigadnih generala rahmetli Midhada Hujdura Hujke i Arifa Pašalića, a sve u svrhu političkih i osobnih obračuna.

''Posebno je nedopustivo pogibije naših heroja stavljati u kontekst sumnjivih kriminalnih obračuna jer njihovi životi, herojska djela i okolnosti smrti nisu bili takvi'', navodi se u priopćenju.

Kako se ističe, Midhad Hujdur Hujka je herojski poginuo u akciji oslobađanja Sjevernog logora prilikom deblokade grada Mostara, od granate ispaljene s položaja HVO-a, a Arif Pašalić je poginuo u prometnoj nesreći nakon rata

''Jedna od temeljnih obaveza boračkih organizacija je čuvanje tekovina obrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995., a samim tim i lika i djela naših heroja, te vas sve upozoravamo da nećemo nikome dozvoliti da radi osobnih i dnevnopolitičkih interesa, manipuliše našom borbom i onima koji su dali svoje živote za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu. Gospodo političari, pustite naše heroje da počivaju u miru jer oni su to zaslužili, a Vi ako želite pomoći boračkoj populaciji, nemojte to raditi dirajući u svetinje, nego pomozite u donošenju najpovoljnijih zakonskih rješenja za dobrobit cjelokupne boračke populacije'', navodi se u priopćenju koje potpisuju Savez RVI HNŽ, JOB HNŽ "Unija veterana", UG DNRP "Zlatni ljiljan" HNŽ i OPŠiPB HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close