Navijač

Političari o Svjetskom prvenstvu: Navijat će za BiH i Hrvatsku

Sport / Nogomet | 12. 06. 2014. u 10:35 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić kazao je u izjavi za Fenu kako će pratiti Svjetsko prvenstvo u nogometu koje večeras počinje u Brazilu, te kako će navijati za reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Jurišić, koji se trenutno nalazi u Beču, u Austriji, Svjetsko će prvenstvo, kako je kazao, pratiti u jednom Hrvatskom klubu nedaleko od Beča, zajedno s Hrvatima koji žive u i oko Beča, a veliki dio njih su članovi i simpatizeri HSP-a.

Na pitanje za koju reprezentaciju će navijati, Jurišić je kazao kako će navijati za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu te kako očekuje da se te dvije reprezentacije plasiraju u drugi krug, nakon čega je moguće svašta očekivati.

 - Očekujem da će se plasirati u drugi krug jer obje reprezentacije imaju niz kvalitetnih igrača u svojim redovima i mogu daleko dogurati, pa čak i do finala - kazao je Jurišić.

I predsjednik FBiH Živko Budimir pratit će Svjetsko nogometno prvenstvo te navijati za BiH i Hrvatsku.

- Prvenstvo ću pratiti u onoj mjeri u kojoj mi moje obveze budu dopuštale i pratiti ću ga iz BiH, a ne Brazila, kazao je Budimir, dodavši kako će navijati za obje reprezentacija jer su mu podjednako drage i čijem će se uspjehu jednako radovati.

Budimir očekuje kako će obje reprezentacije proći prvi krug natjecanja te da će ostalo ovisiti od njihovih daljenjih protivnika.

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović prokomentiro početak Svjetskog prvenstva u Brazilu, koje počinje večeras utakmicom između domaćina Brazila i Hrvatske.

''Navijat ću večeras punog srca za Hrvatsku. Ipak je komšija najpreči jedan drugom!'', rekao je Mehmedović i naglasio kako je ponosan na bh. reprezentaciju jer je samim odlaskom postigla veliki uspjeh.

- A iskreno se nadam da će proći grupno natjecanje i da ćemo se radovati još više. Treba nam uspjeh bar u sportu da nam se zemlja ne spominje samo po lošem. To bi ohrabrilo naciju i ojačalo patriotizam, poručio je Mehmedović.

Predsjednik HDZ 1990 Martin Raguž očekuje kako će se obje reprezentacije plasirati u drugi krug natjecanja.

Raguž se trenutno nalazi u Posavni i nije siguran zbog obveza hoće li uspjeti pogledati otvaranje Svjetskog prvenstva.

No, kako ističe, kao osoba koja voli nogomet i koja ga je igrala, pratit će prvenstvo koliko mu obveze to budu dopuštale.

Predsjednik HDZ 1990 napoinje kako je imao poziv da prvenstvo gleda iz Brazila, no da će zbog sveukupne situacije u zemlji prvenstvo pratiti iz BiH.

- Hrvatska sigurno ima ogroman potencijal i vjerujem da uz jednog Niku Kovača i ozračje koje vlada može otići daleko. BiH ima veliki motiv jer prvi put nastupa na Svjetskom prvenstvu i vjerujem da će taj motiv biti pozitivan, bez negativnog pritiska – naglasio je Raguž.

Denis Bećirović, zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kaže kako za njega nema dileme za koga će navijati.

"Vjerujem da će velika većina građana BiH navijati za reprezentaciju svoje domovine - BiH. BiH je već napravila historijski uspjeh i velika je čast da naša reprezentacija igra u Brazilu, za koji možemo reći da je kolijevka nogometa", kazao je Bećirović.

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Božo Ljubić kaže da s nestrpljenjem očekuje početak Nogometnog prvenstva u Brazilu.

"Ima više reprezentacija koje simpatiziram, međutim, navijat ću za dvije reprezentacije, a to su reprezentacije Hrvatske i BiH. Navijam za dvije reprezentacije, jer na kraju krajeva, imam i dva državljanstva", pojasnio je Ljubić. Kako je kazao, večeras navija za Hrvatsku, a u nedjelju za BiH.

Zastupnica SDS-a u Zastupničkom domu PS BiH Aleksandra Pandurević, pak, kazala je kako ne prati nogomet.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić smatra da reprezentacija BiH posjeduje kvalitetu da prođe grupnu fazu natjecanja.

Zamoljen za komentar večerašnje utakmice Brazil-Hrvatska, Komšić je Agenciji Fena rekao da je Brazil veoma jaka ekipa, ali da bi volio da Hrvatska ostvari dobar rezultat, a "BiH još bolji".

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić večeras će navijati za nogometnu reprezentaciju Republike Hrvatske koja će se na otvaranju svjetskog prvenstva (SP) susresti s reprezentacijom Brazila, zemlje-domaćina SP-a.

- Večeras ću navijati za Hrvatsku, a sve naše misli su usmjerene ka uspjehu reprezentacije Bosne i Hercegovine, kazao je Radončić u izjavi za Agenciju Fena.

Glavni tajnik Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić u izjavi za Agenciju Fena kazao je da želi najbolji uspjeh za reprezentaciju BiH, ali da je ovo što su do sada uradili sasvim dovoljno.

- Kad je neko navijač, onda nije objektivan. Želim da reprezentacija BiH postigne što bolji uspjeh. Međutim, našim momcima i stručnom štabu treba čestitati jer mi smo mala zemlja, četiri miliona stanovnika, a došli smo dovde - rekao je Zukić.

Nadam se da su svi Bosanci i Hercegovci uz reprezentaciju BiH, pa kako god igrali, a vjerujem da će igrati dobro. Potpuno sam uz reprezentaciju BiH - kazao je za Agenciju FENA predsjednik Županijskog odbora Vrhbosna HDZ1990 Davor Selak.

Večeras na otvaranju svjetskog prvenstva igraju Brazil i Hrvatska, a Selak kaže da će svakako navijati za Hrvatsku jer mu je sasvim normalno da navija za prve susjede.

Kopirati
Drag cursor here to close