Pad

Političar i šef Civilne zaštite poslovali s drogom?

Vijesti / Crna Kronika | 29. 10. 2014. u 09:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom policijske akcije kodnog imena Maped na području Šeko-vića i Osmaka kod Bijeljine uhićeno je sedmero osumnjičenih za trgovinu drogom, a medu privedenima su vijećnik SDS-a u Šekovićima Siniša Trifković te šef Civilne zaštite Šekovići Miljan Lošić, objavio je Dnevni list.

Osim njih dvojice, policajci su uhitili i zaposlenog u Šumskom gazdinstvu Vlasenica Zariju Kraljevića te oca i sina Vladu i Morisa Kanjerića te Ljubinka Mijića i Ljubu Stojanovića iz Osmaka, a kada su pretraživali njihove posjede, pronašli su i zaplijenili drogu čija se vrijednost na crnom tržištu procjenjuje na više od 100.000 KM.

Riječ je o 11 kilograma modificirane marihuane skunk. Tijekom akcije, policajci su pronašli su i veće količine oružja i eksploziv. Riječ je o puškama, bombama, minama i raznom streljivu.

Kako se doznaje,trebao je biti uhićen i jedan državljanin Austrije, ali ga policija nije uspjela pronaći.

Kako prenose pojedini mediji iz RS-a, Vlado Kanjerić je zbog trgovine drogom bio uhićivan i u policijskoj akciji Gradina 2009. godine, a zbog poslova s drogom bio je privođen i u zemljama EU gdje je, kako navodi Dnevni list, odležao i zatvorsku kaznu.

Vijećnika Trifkovića je, navodi mostarska novina, policija sumnjičila da je sudjelovao u skrivanju deset tona brašna koje je stiglo u humanitarnoj pomoći za ugrožene u svibanjskim poplavama.

Kopirati
Drag cursor here to close