Rasni neredi

Policijski sat u Fergusonu: Pucnjevi i molotovljevi kokteli prosvjednika!

Vijesti / Flash | 18. 08. 2014. u 07:03 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je u nedjelju navečer ispaljivala suzavac kako bi rastjerala bijesnu masu uoči druge noći pod policijskim satom u američkom gradu Fergusonu u saveznoj državi Missouri.

Policijski sat je na snazi do pet sati ujutro po lokalnom vremenu (11 sati po srednjoeuropskom).

Policijski kapetan Ron Johnson izjavio je da "nema alternative osim da pojačamo naš odgovor" nakon što su iz mase ispaljeni hici i bačeni su molotovljevi kokteli, prenosi BBC.

Taj grad u blizini St. Louisa potresaju nemiri više od tjedan dana, otkako je policija ubila crnog tinejdžera Michaela Browna, prenijela je Fena.

Preliminarni rezultati autopsije pokazali su da je Brown pogođen sa šest hitaca, uključujući i dva u glavu, javio je New York Times.

Američki državni tužitelj Eric Holder naredio je saveznu post-mortem istragu tijela Michaela Browna (19) "što je ranije moguće".

Inače, rezultati privatne obdukcije pokazali su da je Michael Brown, afroamerički tinejdžer kojeg je ubio policajac u Fergusonu, predgrađu St. Louisa, upucan najmanje šest puta, piše New York Times.

Navodeći liječnika Michaela M. Badena, kojeg je Brownova obitelj zadužila za obdukciju, list piše da je Brown (18) od tih pet hitaca dva zadobio u glavu te da meci koji su ga pogodili nisu ispucani iz blizine.

Glasnogovornik policije u Fergusonu kazao je da njegov odjel nije vidio izvješće i da nema komentara.

Istodobno, američka savezna država Missouri poslala je Nacionalnu gardu u grad.

Guverner Misurrija Jay Nixon potpisao je naređenje da se "pomogne u obnovi reda i mira i da se zaštite građani Fergusona", prenosi BBC.

Michael Brown ubijen je 9. kolovoza, nenaoružan, u vrlo nejasnim okolnostima. Ubio ga je bijeli policajac Darren Wilson, što je dovelo do višednevnih rasno motiviranih nemira.

Kopirati
Drag cursor here to close