Priveden, pa umro

Policijska potjera za dilerima u Goraždu: U bježanju progutao drogu, pa umro

Vijesti / Crna Kronika | 27. 07. 2014. u 07:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadesetčetverogodišnji J.K. iz Sarajeva preminuo je nakon policijske potjere u Goraždu, a njegov sugrađanin E.K. (21) je uhićen. Prema riječima glavnog županijskog tužitelja Mirsada Bilajca sve se dogodilo u subotu oko 16:10 sati, kada je policijska patrola pokušala legitimirati ove dvije osobe.

"Oni su pored zgrade 'Ministarka' u Goraždu vršili malu nuždu i policija je intervenirala, legitimirala ih. Jedno od tih osoba je počela bježati. Oni su je (osobu) zaustavljali pozivima da stane, ali je osoba i dalje trčala i u trčanju padala.

Nakon što je stigao do džamije Kajserija pala je još jednom i tu je savladana. U skladu sa zakonom stavljene su mu lisice i priveden je u policijsku stanicu", kazao je Bilajac za 'Dnevni avaz'. Ubrzo po privođenju uhićeni je izjavio da se ne osjeća dobro i da ima bolove u stomaku.

"Kazao je da je progutao drogu. Bio je agresivan, ali je prevezen u bolnicu kako bi mu se pokušalo pomoći ispiranjem želuca", dodaje Bilajac. Prema riječima direktora Kantonalne bolnice Goražde, dr. Fuada Rovčanina, osoba za koju se sumnja da je progutala drogu u Urgentni centar je dovezeno u 17:20 sati.

"Osoba je bila jako agresivna. Pokušana je lavaža, ali je to jako teško išlo pošto se pacijent jako otimao. Uspjela se uraditi lavaža i onda je iznenada u 17:50 sati došlo do prestanka rada srca i disanja, došlo je do iznenadne, nagle smrti", kazao je Rovčanin.

Kod podleglog pacijenta vanjskim pregledom konstatirane su lakše ozljede u obliku oguljotina koljena i potkoljenica, te na podlakticama. Županijsko tužiteljstvo naložit će obdukciju nakon koje bi trebao biti poznat točan uzrok smrti i sadržaj pakiranja koje je preminuli progutao.

Kopirati
Drag cursor here to close