Bijeg

Policiji pobjegao jedan od privedenih u Kumanovu

Vijesti / Flash | 14. 05. 2015. u 18:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od uhićenih koji se borio protiv policije u kumanovskom Divljem Naselju pobjegao je pripadnicima makedonskog MUP-a nekoliko dana nakon akcije.

Osumnjičenog je policija dovela na teren u blizini sela Brest da bi pokazao sakriveno oružje ukradeno tijekom napada na policijsku karaulu Gošince, na sjeveru Makedonije u blizini granice u dijelu sa Kosovom i Metohijom.

"Veći broj uhićenih osoba surađuju, odnosno daje iskaze u policiji nakon uhićenja u vezi sa ukradenim oružjem iz Gošinca. Točno je da je jedna od uhićenih osoba uspjela da pobjegne. Ispituju se sve okolnosti u vezi sa događajem", priopćila je policija.

Policija nije objelodanila ime odbjeglog, ali su se na internetu pojavili audio-snimci na kojima navodno govori odbjegli Sulejman Osmani iz sela Brest.

Prema tom snimku, Osmani daje izjavu Džezairiju Šaćiriju, poznatijem kao zapovjednik Hodža, na području Kosova. Osoba predstavljena kao Osmani prvo objašnjava kako je tučen u postaji i da nije imao drugog izbora nego da pokaže gdje je oružje, javila je televizija na albanskom jeziku "Alsat M".

Prema neslužbenim saznanjima televizije, Osmani je bio u prvoj grupi koja se predala policiji u Kumanovu. U oružanom sukobu u subotu i nedjelju, 9. i 10. svibnja, u jugoistočnom dijelu Kumanova, trećem po veličini makedonskom gradu, ubijeno je osam makedonskih policajaca, a 37 ranjeno. Policija je pronašla tijela 14 naoružanih ljudi, dok se je 30 članova naoružane grupe predalo, prenijela je agencija Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close