Velika akcija

Policije Hrvatske i Crne Gore provele akciju: Privedeno 29 osoba, zapljena 30 kg različitih droga

Vijesti / Crna Kronika | 22. 10. 2015. u 17:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Specijalnom tužitelju procesuirano je 18 osumnjičenih za međunarodni šverc droge koji su uhićeni jutros tijekom akcije crnogorske policije "Mak". U Hrvatskoj je zbog međunarodnog krijumčarenja kokaina, heroina, hašiša, marihuane i drugih droga, u akciji "Hunt", uhićeno 11 osoba.

Akcija je izvedena u u više crnogorskih gradova, Podgorici, Budvi, ali i u spuškom zatvoru. U prethodnom periodu zaplijenjeno je oko 1,5 kg heroina, kao i kilogram smjese za koju se sumnja da je skunk. Za sada su uhićeni Podgoričani Željko Vujović i Maljota Đurašević, organizator grupe Cetinjanin Duško Martinović, Dejan Rutović i Marija Milovanović, koja je iz Loznice.

Kaznenom prijavom obuhvaćeni su i D.J. (47), I.V. (46), V.P. (44), R.Š. (47), B.S. (45), M.M. (32), J.M. (41), M.Š. (30), Ž.V. (34), Z.R. (42), N.S. (35) i dvije za sada nepoznate osobe. Prijavom su obuhvaćena i četiri zatvorenika iz ZIKS-a, a dvojica su u bjekstvu, pišu Vijesti.

"Međunarodna akcija 'Mak - Hunt' je bila usmjerena na otkrivanje, suzbijanje i presijecanje lanca međunarodnog krijumčarenja narkotika, a tijekom njenog sprovođenja na teritoriji obje države pronađeno je i oduzeto: 3.3 kg kokaina (Hrvatska), 1.55 kg heroina (Crna Gora), 21 kg marihuane tipa skunk (Crna Gora), pola kilograma hašiša (Hrvatska), 800 tableta ekstazija (Hrvatska), 100 grama opojne droge amfetamin (Hrvatska) i 1 kg smjese koja služi za miješanje sa heroinom (Crna Gora)", kazao je rukovoditelj Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja SKP-a Uprave policije MUP-a Dejan Knežević.

Od 18 uhićenih, 13 se kaznenom prijavom tereti da su počinili kaznena djela neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i stvaranje kriminalne organizacije, četiri osobe se tereti da su počinili kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga' i jedna osoba da je počinila kazneno djelo 'Stvaranje kriminalne organizacije'.

"Osumnjičeni D.M. se kaznenom prijavom tereti da je organizator ove kriminalne grupe i njemu se na teret stavljaju oba navedena kaznena djela. On je u prethodnom periodu, kao član međunarodne kriminalne grupe 'Pink Panter', osuđen za kazneno djelo 'Oružana krađa u organizovanoj grupi', koja je izvršena u Saint Tropezu u Francuskoj 2005. godine, kada je iz draguljarnice otuđen nakit vrijedan 2.000.000 eura.

M.M, koja je osumnjičena za KD 'Stvaranje kriminalne organizacije', je ljetos u policijskoj akciji lišena slobode u Budvi zbog sumnje da je počinila KD 'Posredovanje u vršenju prostitucije' i tada je uz kaznenu prijavu privedena nadležnom tužitelju. Ove dvije osobe, D.M. i M.M., su među 10 osoba koje su danas lišene slobode tijekom pretresa 11 objekata", kazao je Knežević.

Kako je priopćeno, uhićeni će po nalogu tužiteljstva, uz kaznenu prijavu, u zakonskom roku biti privedeni nadležnom tužitelju, prenose Vijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close