Borba protiv terorizma

Policije BiH i Iraka borit će se zajedno protiv bh. ratnika u Siriji i Iraku

Vijesti / Flash | 25. 08. 2016. u 13:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom današnje nastupne posjete i sastanka veleposlanika Republike Irak za Bosnu i Hercegovinu Kasima Askera Hasana s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem, zaključeno je da su zajednički sigurnosni izazovi, posebno borba protiv terorizma, prioritet na kojem će Bosna i Hercegovina i Republika Irak nastaviti jačati suradnju i razmjenu informacija.

Veleposlanik Hasan je upoznao ministra Mektića o trenutnoj sigurnosnoj i političkoj situaciji u Iraku, te borbi protiv takozvanog ISIL-a.

Ministar Mektić je izrazio podršku vladi Iraka i naglasio da će BiH kao dio globalne antiterorističke koalicije nastaviti davati puni doprinos u borbi protiv te pojave. S obzirom da pojedinci iz BiH sudjeluju u tom sukobu na strani terorističkih organizacija u Iraku i Siriji, dogovoreno je da u nadolazećem razdoblju bude uspostavljena bilateralna suradnja između policija dviju država radi pravovremene razmjene informacija.

Također, razgovarano je o mogućnosti pomoći iračkoj policiji kroz organiziranje specijalističkih obuka u BiH, kao i obuke deminera, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close