Drama na ulicama Sarajeva

Policija uzvratila vatru i ranila muškarca koji je ukrao automobil

Vijesti / Crna Kronika | 02. 08. 2014. u 16:11 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je danas u poslijepodnevnim satima muškarac pucao na pripadnike policije na što su oni uzvratili.

Tom prilikom muškarac je ranjen i prebačen na Klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS).

- Utvrdili smo da se radi o D.D. (1980.) iz Sarajeva i s obzirom na kompleksnost događaja tj. više različitih kaznenih djela koje je on počinio, očevid je još u tijeku - rekao je za Agenciju Fena glasnogovornik MUPKS-a Irfan Nefić.

Kako je Nefić naveo jedna djevojka je danas oko 16.35 sati obavijestila putem telefona Drugu policijsku upravu Policijske stanice Novo Sarajevo da je fizički napadnuta od nepoznatog muškarca. Nakon dojave policijska ophodnja je na Vilsonovom šetalištu zatekla muškarca za koga je djevojka tvrdila da ju je napao.

- Nakon što su policijski službenici zatražili osobna dokumenta, nepoznati muškarac je iz torbice izvadio pištolj, repetirao ga i prislonio policajcu uz vrat tražeći da on i drugi policajac odlože oružje što su oni i učinili, želeći zaštititi građane koji su bili prisutni kao i sebe - rekao je Nefić.

Nakon toga, nepoznati naoružani muškarac udaljio se s lica mjesta vozilom u pravcu Skenderije, gdje se zaustavio i oteo drugo vozilo s kojim se uputio prema Starom Gradu.

- Policijski službenici iz Starog Grada su ga zaustavili i tom prilikom muškarac je upotrijebio vatreno oružje pucavši na policajce koji su uzvratili i pucali na njega ranivši ga u desnu potkoljenicu - naveo je glasnogovornik MUPKS-a.

Muškarac je prevezen u Klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS).

O ovom incidentu je obaviještena tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koja vrši očevid.

Kopirati
Drag cursor here to close