Hajde, pucajte, ubijte me

Policija ubila još jednog crnog mladića u St. Louisu

Vijesti / Crna Kronika | 20. 08. 2014. u 07:27 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su u Fergusonu, predgrađu St. Louisa u američkoj saveznoj državi Missouri, prije desetak dana izbili neredi zbog policijskog ubistva nenaoružanog 18-godišnjeg afroamerikanca Michaela Browna, u krajnje napetoj atmosferi stigla je vijest o novom oružanom incidentu.

Ovoga je puta neidentificirani policajac u samom St. Louisu ubio osumnjičenika, za kojeg se vjeruje da je također pripadnik afroameričke zajednice.

Prema informacijama CNN-a, do nove je pucnjave došlo u relativnoj blizini Fergusona, u kojem je protekle noći iznova nastao potpuni kaos, premda je guverner Jay Nixon u predgrađe poslao nacionalnu gardu.

Za razliku od Michaela Browna, osumnjičenik je u najnovijem incidentu bio naoružan i policajcu je navodno prijetio nožem. Riječ je o 23-godišnjaku koji je, ako je za vjerovati policiji, pomahnitao te je nožem krenuo na snage reda koje su pozvane u trgovinu u koju je mladić upao. Navodno je vikao 'Hajde, pucajte, ubijte me'.

U policiji navode da nisu imali drugog izbora nego brinuti o vlastitoj sigurnosti.

Vidljivih reakcija na ulicama naelektriziranog Fergusona na ovu pucnjavu zasad nema, no na mjestu pucnjave okupila se veća skupina demonstranata.

Kopirati
Drag cursor here to close