Nakon rasprave

Policija u SAD-u bjesni: Upucali beskućnika usred bijela dana

Vijesti / Flash | 02. 03. 2015. u 08:33 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je nakon rasprave na ulici u nedjelju upucala beskućnika u Los Angelesu, u SAD-u, javlja Anadolija.

Na videozapisu objavljenom na internetu vidi se kako je grupa policajaca, nakon prepirke s beskućnikom koji je postavio šator na pločniku, oborila beskućnika i ispalila u njega pet hitaca. Na snimci se također vidi da je tijekom prepirke između beskućnika i policije jedna osoba htjela pomoći beskućniku, ali da ga je policijia udaljila s mjesta.

Policijski dužnosnici nisu objavili što je bio razlog prepirke između policije i beskućnika niti identitet beskućnika. Nakon ranjavanja beskućnik je prebačen u bolnicu gdje je podlegao.

Glasnogovornik policije Barry Montgomery je izjavio kako su se policajci odazvali na pokušaj pljačke.

Svjedoci su dali proturječne informacije o tome što se dogodilo. Jedan je novinarima rekao da je muškarac sjedio na pločniku, a kada se s njega ustao, da su policajci samo krenuli pucati u njega. Drugi su kazali da su policajci pokušali komunicirati s njim, no on nije surađivao te su morali upotrijebiti elektro šoker.

Stanovnici naselja u kojem se dogodio incident, u blizini Centra za pomoć izbjeglicama, istaknuli su da je ubijena osoba u tom dijelu poznata pod nadimkom "Afrika".

Stanovnici su također istaknuli da je beskućnik deset godina bio na liječenju u bolnici za duševne bolesnike te da je skoro izašao.

Nakon što je objavljen videozapis, policija je započela istragu protiv policajaca koji su sudjelovali u incidentu.

OPREZ: VIDEO UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA

Kopirati
Drag cursor here to close