Policijska istraga

Policija u potrazi za kradljivcima skupocjenih automobila; Vlasnik nezainteresiran

Vijesti / Crna Kronika | 28. 01. 2015. u 07:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz suglasnost tužitelja iz Doboja, službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i PS Bosanski Šamac u nedjelju su na lokalnoj cesti u blizini naselja Brvnik, nedaleko od međuentitetske linije općina Gradačac i Bosanski Šamac, izvršili očevid nad zapaljenim skupocjenim automobilom Mercedes CLA klase, čija je vrijednost oko 90.000 maraka.

Automobil je ukraden iz garaže Ibrahima Osmanovića u Gradačcu, zajedno s Porscheom Cayenneom, starim dvije godine, čija je vrijednost oko 150.000 KM.

"Automobil je potpuno izgorio i on je nakon očevida, radi daljnje istrage, predat Sektoru kriminalističke policije MUP-a TŽ", izjavila je za 'Dnevni avaz' Ljerka Stanimirović, glasnogovornik CJB Doboj.

Glasnogovornik tužiteljstva TŽ Admir Arnautović je u kratkoj izjavi za 'Dnevni avaz' rekao da je u potragu za automafijašima uključeno više policijskih agencija.

Lopovi su u noći između 22. i 23. siječnja preko balkonskih vrata ušli u kuću Osmanovića. Dok su vlasnici spavali, pronašli su ključeve dva skupocjena automobila, sišli u garažu, ukrali ih i pobjegli.

Vlasnik ukradenih vozila Ibrahim Osmanović kazao nam je da ga policija nije zvala na identifikaciju zapaljenog Mercedesa u Brvniku.

"Skoro da me to više ne interesira. Neka rade svoj posao, kada nisu uspjeli pronaći i sačuvati vozila, što bi me sada zvali", izjavio je Osmanović.

Kopirati
Drag cursor here to close