svečano

Policija u FBiH obilježila svoj dan

Vijesti / Flash | 01. 07. 2016. u 11:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu obilježavanja Dana policije u Federaciji BiH, 1. srpnja, danas je u sarajevskom Domu policije upriličena svečana sjednica Kolegija federalnog ministra unutarnjih poslova i direktora Federalne uprave policije (FUP), na kojoj je, među ostalim, istaknuta spremnost policijskih struktura u FBiH da na profesionalan način i u skladu s vlastitim ovlastima nastave angažman na suzbijanju svih vrsta kriminaliteta te da efikasno odgovore na sve sigurnosne izazove.

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara kazao je da je u posljednjem razdoblju na području FBiH zabilježen trend smanjenja broja kaznenih djela, o čemu svjedoče i pokazatelji za prvih pet mjeseci ove godine.

''Učinit ćemo sve da se taj trend nastavi i da odgovorimo svim sigurnosnim izazovima na području FBiH i cijele BiH'', istaknuo je ministar Čampara u izjavi za medije uoči svečane sjednice Kolegija. Precizirao je da je u fokusu operativnog djelovanja borba protiv terorizma, organiziranog kriminala i korupcije.

Istovremeno, Čampara je naveo da će posebna pažnja biti posvećena edukaciji policijskih kadrova te prijemu novih policijskih službenika, s obzirom na to da je krajem 2015. veliki broj policijskih službenika otišao u mirovinu, te da je jedan od prioriteta i dodatno opremanje policijskih struktura u FBiH.

Na pobrojane prioritete ukazao je i direktor Federalne uprave policije (FUP) Dragan Lukač, izražavajući očekivanje da će policija zadržati postojeći kontinuitet djelovanja u skladu s dosadašnjim rezultatima i aktualnim sigurnosnim izazovima.

''U fokusu će biti borba protiv organiziranog kriminala i korupcije te posebno terorizma...I posljednji teroristički čin u Turskoj je, ne samo upozoravajući nego i obvezujući da se svi zajedno na globalnom planu suprotstavimo toj opasnosti'', istaknuo je Lukač.

Ocijenio je da je i nadalje neophodno raditi na unapređenju suradnje policijskih agencija unutar BiH, odnosno njezinoj konkretizaciji u operativnom smislu. Svečanoj sjednici Kolegija, s koje su najviši policijski dužnosnici uputili čestitke u povodu Dana policije u FBiH, prisustvovali su i predstavnici izvršne vlasti u FBiH, pravosudni dužnosnici i međunarodni dužnosnici, te brojni gosti i zvanice.

Najzaslužnijim uposlenicima FMUP-a i FUP-a ovom prilikom uručene su prigodne nagrade. Prethodno su izaslanstva FMUP-a i FUP-a predvođene ministrom Aljošom Čamparom i direktorom Draganom Lukačem položile cvijeće ispred spomen - obilježja u sjedištu FMUP-a, gdje je učenjem Fatihe i minutom šutnje odata počast pripadnicima FMUP-a koji su se nesebično žrtvovali, štiteći živote i prava sugrađana.

Povodom Dana policije u FBiH, cvijeće je u sjedištu FMUP-a položila i počast odala i izaslanstvo Sindikata službenika FMUP-a, predvođena predsjednikom Upravnog odbora ove organizacije Midhetom Rotićem.

Kopirati
Drag cursor here to close