Akcija Ares

Policija Srbije uhitila 360 osoba: Zaplijenjeno oružje, droga, auti, eksploziv ...

Vijesti / Crna Kronika | 16. 07. 2017. u 12:42 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog više kaznenih djela policija je uhitila 360 osoba, dok je protiv još 202 osobe podnijeta kaznena prijava, izjavio je ministar Nebojša Stefanović. Oni su uhićeni u policijskoj akciji 'Ares', rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Kako je precizirao ta akcija je provedena u 27 općina i gradova u Srbiji. Podnijete su kaznene prijave tako da su procesuirane ukupno 562 osobe, istaknuo je ministar policije. "Neka od uhićenja su izvršena u Novom Sadu i Beogradu, a policija će nastaviti ovu akciju i zaštititi sigurnost građana", rekao je Stefanović.

Oni su uhićeni zbog sumnje da su počinili različita kaznena dela - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ubojstvo u pokušaju, silovanje i nedozvoljene spolne radnje, iskorištavanje maloljetnih osoba za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojništva, teške krađe...

Ministar policije je naveo da je oduzeto 167 kilograma narkotika, kokaina, heroina, hašiša, maruihuane i extazija kao i da su otkrivene tri laboratorije za proizvodnju marihuane, te da je oduzeto 29 pušaka, četiri automatske puške, 30 pištolja, jedan kilogram ekspoloziva, šest bombi i više od 3.000 komada streljiva.

Zaplijenjena je veća količina novca, 19 vozila kao i više računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala, naznačio je Stefanović. Stefanović je ranije za TV Pink istaknuo da je policija više mjeseci pratila određene kriminalne grupe i pojedince koji su izvršitelji 'različitih zadataka'.

Kopirati
Drag cursor here to close