Branitelji

Policija prekršajno obradila devet prosvjednika s Bijače

Vijesti / Crna Kronika | 25. 04. 2017. u 18:03 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak oko 17.00 sati policija je prekinula prosvjede Udruge ''Zaboravljeni branitelji'' koji su blokirali promet na graničnim prijelazima Gorica i Bijača, a na potonjem je policija morala intervenirati.

''Devet osoba s Graničnog prijelaza Bijača dovezeno je u prostorije Policijske uprave Ljubuški, a nakon prekršajne obrade pušteni su kućama'', izjavio je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a Županije Zapadnohercegovačke Dražan Bošnjak.

Iako su neki mediji objavili da je na Bijači došlo do naguravanja prosvjednika s policijom, te informacije su demantirane. 

Na GP Gorica kod Gruda nije bilo incidenata, a nakon što je predsjednik Udruge ''Zaboravljeni branitelji'' Vlado Marušić održao kratak govor pred okupljenima, prosvjednici su se mirno razišli.

Kako neslužbeno doznaje Bljesak.info, Udruga ''Zaboravljeni branitelji'' nije prijavila prosvjed shodno Zakonu o javnom okupljanu.

Podsjećamo, u poslijepodnevnim satima na GP Gorica došao je veliki broj specijalne i interventne policije MUP-a ŽZH dok su na GP Bijača bili raspoređeni interventni policajci. Nakon što su se branitelji razišli, promet je u 17.10 sati normaliziran.

Kopirati
Drag cursor here to close