edukacija

Policija pozvala građane u Mostaru: 'Prekinite lanac korupcije'

Vijesti / Flash | 09. 12. 2016. u 11:49 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Prekinite lanac korupcije' naziv je kampanje koja se u petak 9. prosinca u Mostaru provodila u suradnji MUP-a HNŽ , Američkog veleposlanstva i ICITAP-a.

''Cilj kampanje je educirati građane kako prepoznati korupciju, te kako je prijaviti nadležnoj PU. U suradnji sa županijskim tužiteljstvom nastojat ćemo educirati građane Mostara o ovom kaznenom djelu'', rekao je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ i istaknuo kako će danas na štandu ispred TC Mepas Mall građanima bit dostupan promo materijal sa uputama o korupciji.

Sadržaj promo materijala i anketnih listića jeste i pet pitanja o korupiji, kako je istaknuo Marić, ali i činjenica da korupciju građani mogu prijaviti pismeno, usmeno, ali i anonimno, što je bitno jer se građani ponekad boje određenih problema ili posljedica.

Marić je dodao kako je ovo jedna u nizu akcija koje su uspješno proveli te se osvrnuo na samu policijsku proceduru prilikom prijave policiji.

''Kad se prijavi slučaj korupcije, taj predmet ide u opći kriminalitet, odnosno u sektor krim policije i tad se odlučuje postoji li osnova za tu prijavu. U slučaju da je prijava osnovana, uključuje se i županijsko tužiteljstvo te se poduzimaju radnje koje su ovlaštene zakonom'', rekao je Marić.

Na upit u učestalosti prijava, glasnogovornik je istaknuo kako je to u prosjeku negdje oko 15 prijava mjesečno, gdje se građani javljaju na telefon koji je MUP HNŽ uspostavio u projektu 'Krimolovac'.

Kopirati
Drag cursor here to close