Motivi se ne znaju

Policija potvrdila: Masakr na Floridi nije bio teroristički čin

Vijesti / Flash | 25. 07. 2016. u 16:40 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Masakr pred klubom na Floridi, u kojoj su ubijena dvojica tinejdžera, a 17 je ranjeno, nije bila teroristički čin, objavila je lokalna policija.

Do napada je došlo kasno navečer u nedjelju na parkingu kluba Blu, gdje je zatečeno nekoliko žrtava s prostrijelnim ranama, priopćila je policija Fort Myersa.

Poginuli su identificirani kao Stefan Strawder, 18-godišnja košarkaška zvijezda lokalne gimnazije i Sean Archilles (14).

"Policija potvrđuje da taj incident nije bio teroristički čin i da se motivi još utvrđuju", stoji u priopćenju.

Osim dvoje poginulih, lokalna bolnica objavila je da je primila 17 ranjenih u dobi od 12 do 27 godina, s ranama koje sežu od lakših do opasnih po život.

Najmlađem ozlijeđenom je dvanaest godina, priopćila je bolnica Lee Memorial u Fort Myersu. Jedna žrtva je ubijena na licu mjesta, a druga je podlegla ozlijedama u bolnici, piše Hina.

U policiji kažu da su uhitili troje osumnjičenih i da je mjesto napada sada sigurno, iako su ceste u blizini još zatvorene.

Do napada je došlo mjesec i pol dana od masakra u kojem je simpatizer Islamske države ubio 49 i ranio 53 ljudi u gay clubu u Orlandu.

Fort Myers na floridskoj obali Meksičkog zaljeva nalazi se oko 200 kilometara jugozapadno od Orlanda

U klubu Blue održavala se zabava u kupaćim kostimima, a pucnjava je izbila kada se klub zatvarao i kada su po djecu stigli roditelji.

"Željeli smo tinejdžerima osigurati sigurnu zabavu", priopćila je uprava kluba koja ističe da su u i pred njim bili zaštitari. "Ovaj neopisiv čin nisu počinila djeca sa zabave", dodaje se u priopćenju.

U policiji kažu da pretražuju okolno područje u potrazi za ljudima koji su možda povezani s napadom.

Kopirati
Drag cursor here to close