Za sigurne izbore

Policija napravila tim za izbore u Stocu

Vijesti / Flash | 06. 02. 2017. u 13:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MUP HNŽ je imenovao stožer akcije 'Izbori – Stolac 2017' s ciljem izrade plana za osiguranje općinskih izbora koji će se održati 19.02.2017.godine .

''Zadaća stožera je da do završetka svih izbornih aktivnosti prati stanje sigurnosti na području Stoca, osigura uvjete za sigurno i neometano održavanje izbora u Stocu, te koordinira ukupne aktivnosti svih policijskih službenika koji sudjeluju u osiguranju izbora na području Stoca'', navedeno je na stranicama MUP-a.

Podsjetimo, izbori u općini Stolac su prekinuti na način da su povučene sve glasačke kutije sa izbornim materijalom, nakon što je došlo do fizičkog obračuna.

Naime, u obračunu su ozlijeđeni predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Ivan Perić i jedan član Povjerenstva.

Inače, SIP je ranije u ponovljenom postupku, prema Rješenju Apelacijskog odjela Suda BiH, poništio izbore u Stocu. Poništeni su u izbornoj jedinici za načelnika i za općinsko vijeće na svim redovnim biračkim mjestima. Ovom odlukom poništeno je dodatno još i glasovanje putem mobilnih timova, kao i glasovanje u odsustvu i putem pošte. To zahtijeva i dodatne troškove.

S obzirom da je 2017. neizborna godina, osim novih 14.000 KM za troškove SIP-a, poznato je da će biti izdvojeno i 19.000 maraka iz proračuna državnih institucija. Općina Stolac će sama morati snositi ostale troškove izbora.

Kopirati
Drag cursor here to close