Istraga u tijeku...

Policija i dalje istražuje navode pokušaja otmice djevojčice kod Mostara

Vijesti / Flash | 15. 04. 2017. u 15:09 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić potvrdio je kako su roditelji jedne maloljetne djevojčice prijavili slučaj te kako su nakon toga brzom reakcijom policije na sjeveru Mostara, u naselju Vrapčići uhićene osobe u kombiju koje su privedene i ispitane.

Osobe koje su privedene su nakon saslušanja puštene, a navodno se radi o osobama romske nacionalnosti.

"Treba provesti istragu i ispitati istinitost tih navoda", rekao je Marić za Dnevni list i podsjetio na slučajeve koji su se prošle godine dogodili u Sarajevu. Kazao je i kako policija više informacija ne može iznositi u ovom slučaju budući da imaju potpisan sporazum sa Tužiteljstvom HNŽ-a da se takve informacije ne otkrivaju.

Ne znaju boju kombija

Prema neslužbenim informacijama mostarskog lista, privedene osobe najvjerojatnije se ne mogu dovesti u vezu s prijavljenim slučajem.

Roditelji, ali i profesori u školama nakon ovoga slučaja na jugu Mostara prate svaki korak školaraca jer je navodno u tom naselju prije nekoliko dana u više navrata primijećen, po jednima crveni, po drugima narančasti, a trećima pak bijeli kombi iz koga su djecu pozivali da uđu u njega i nudili im slatkiše.

Zbog svega navedenog više predostrožnosti je uvedeno i u školi, a patrole policije redovno obilaze i školu na Buni i u obližnjem naselju Blagaj.

Podsjetimo da se slučaj pojave kombija koji vrebaju djecu u Mostaru, ali i ostalim gradovima u regiji javlja skoro svake godine.

Razgovarati s djecom

U nekoliko slučaja se potvrdilo kako se radi o lažnim dojavama, gdje su djeca iz radoznalosti ili pak zbog problema u školi izmišljala kako ih je netko želio kidnapirati.

S druge strane policija svaki ovakav slučaj istražuje do kraja i s mnogo opreznosti. Zbog svega navedenog i policija koja provjerava navode, kao i prosvjetni radnici upozoravaju roditelje da više razgovaraju sa djecom i objasne im opasnost koja vreba, ali i odgovornost u slučaju da lažno prijave ovakve slučajeve koji znaju poremetiti cijelu društvenu zajednicu.

Kopirati
Drag cursor here to close