Nije uspio

Pokušao ukrasti automobil s djetetom: Svladala ga majka djeteta

Vijesti / Crna Kronika | 16. 09. 2014. u 09:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prava drama odvijala se ispred sarajevskog stadiona Grbavica u ponedjeljak oko 20:45 sati kada je nepoznati maskirani lopov pokušao ukrasti automobil u kojem se nalazilo dijete. Naime, kako je u izjavi za "Avaz" potvrdila majka djeteta, ona je izašla je iz automobila kako bi obavila kupovinu u obližnjoj buregdžinici.

Za samo nekoliko trenutaka pored automobila pojavio se maskirani muškarac i obratio joj se mirnim glasom i rekao: "Neću ti ništa, uzet ću auto". Ušao je i sjeo za volan, a ona je skočila na napadača pokušavajući ga izvuči napolje.

"Vukao me je tako nekoliko metara, a ja sam vrištala da mi pusti dijete. On se tek tada okrenuo i čini mi se tek tada vidio da se na zadnjem sjedištu vozila nalazi moje djete. Zaustavio je automobil, odgurnuo me, izašao iz automobila i pobjegao", priča prestravljena majka.

Djetetu se, srećom, ništa nije dogodilo. Majka je zadobila lakše ozljede i kaže da je sva izgrebana, jer je bukvalno visila iz automobila koji je bio u vožnji. Na pitanje novinara da li može opisati lopova, rekla je: "Imao je masku na glavi i nisam mu vidjela lice. Na rukama je nosio rukavice. Po glasu bih rekla da je to neki naš čovjek".

Policija je obavještena o ovom pokušaju krađe automobila koja se zamalo pretvorila i u otmicu djeteta. Uplašena majka, inače kćerka bivšeg popularnog nogometaša iz Sarajeva, čije je ime poznato redakciji 'Avaza', kaže da su joj upravo policajci otkrili da se nešto slično dogodilo prije izvjesnog vremena kada je nepoznati razbojnik pokušao ukrasti automobil u kojem se nalazilo dvoje djece.

Prema njenim riječima policjaci su slične napade zabilježili i na semaforima, u trenucima dok vozila stoje zbog crvenog svjetla.

Kopirati
Drag cursor here to close