Akcizni proizvod

Pokušao sakriti 120 kg duhana od Granične policije

Vijesti / Flash | 28. 01. 2016. u 14:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Postrojbe granične policije Dobrljin 27.1.2016. godine u 15:25 sati spriječili su protuzakonit promet 120 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica i potrebne dokumentacije.

Na magistralnoj cesti Novi Grad – Bosanska Otoka vozač Golfa bh. registarskih oznaka pokušao je izbjeći graničnu kontrolu i pobjeći vozilom. Policijski službenici su pronalaskom vozača utvrdili da je riječ o S. B. (1978.), državljaninu Bosne i Hercegovine.

Kontrolom vozila pronašli su rezani duhan, a naknadno i druge vreće duhana koje je S. B. izbacivao iz vozila. Duhan i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti. Protiv S. B. Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Nedozvoljen promet akciznih proizvoda'.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška, prilikom ulaska u BiH, 28.1.2016. godine u pet sati slobode je lišen državljanin BiH M. B. (1990.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Banja Luka zbog kaznenog djela 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'.

Pripadnici PGP Gradiška predali su M. B. službenicima Sudske policije Banja Luka na daljnje postupanje, navodi se u priopćenju iz Granične policije.

Kopirati
Drag cursor here to close