Granica

Pokušaj krijumčarenja cigareta u čamcu; Više osoba lišeno slobode

Vijesti / Crna Kronika | 14. 04. 2014. u 12:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su 13. travnja 2014. godine prilikom granične kontrole državljanina Bosne i Hercegovine, Ć. J. (1964.) otkrili 10.175 eura u raznim apoenima koje nije prijavio prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine i za koji nije imao potvrdu o porijeklu. Predmet je ustupljen službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Službenici ove jedinice su 11. travnja 2014. godine u 16:05 sati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo lišili slobode državljanina BiH, S. S. (1967.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Sarajevo zbog kaznenog djela 'ugrožavanje javnog prometa'. Osoba je u BiH stigla letom iz Ljubljane i predana je službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina su 13. travnja 2014. godine u 20:40 sati u graničnom pojasu Amajlije na lijevoj obali rijeke Drine u drvenom čamcu otkrili 145 šteka cigareta od čega 1418 kutija Walter Wolfa i 32 kutije Ronhil Lighta. O događaju je obavješten tužitelj Tužiteljstva BiH po čijem je nalogu predmet ustupljen Upravi za neizravno oporezivanje BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina su 11. travnja 2014. godine u 10 sati lišili slobode državljanina Bosne i Hercegovine, I. V. (1973.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje SIPA zbog kaznenog djela 'organizirani kriminal - organiziranje grupe ili udruženja za vršenje trgovine ljudima' i MUP RS zbog kaznenog djela 'krađa'. Osoba je kontrolirana na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. I. V. je istoga dana predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Policijski službenici Jedinice granične policije Gradiška su 13. travnja 2014. godine prilikom izlaza iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška lišili slobode državljanina BiH, D. S. (1991.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Zvornik zbog kaznenog djela 'teška krađa'. D. S je predat slubenicima Sudske policije Banja Luka.

Policijski službenici Jedinice granične policije Dobrljin su 13. travnja 2014. godine u 20 sati lišili slobode državljanina BiH, L. S. (1985.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim MUP RS raspisao potragu zbog kaznenog djela 'teška krađa'. Osoba je kontrolirana u putničkom motornom vozilu Passat, bh. registarskih oznaka, na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Kostajnica. L. S. je predat službenicima Policijske stanice Novi Grad na daljnje postupanje, priopćeno je iz GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close