(sigurnost) istrage

Pojačana prisutnost policije na ulicama: Intenzivno se traga za ubojicom Cicmila

Vijesti / Flash | 20. 10. 2015. u 11:17 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pojačano se radi, kontroliraju se vozila, radi se vještačenje i provode se sve aktivnosti koje mogu pomoći pri rješavanju ovog kaznenog djela'', rekao je u izjavi za Bljesak.info Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a, dodajući kako istraga ide u smjeru pronalaska počinitelja.

Što se tiče svjedoka, Marić nam je kazao kako zbog sigurnosti tijeka istrage ne može davati informacije medijima.

Podsjetimo, Božidar Cicmil vlasnik tvrtke Moj Taxi, ubijen je u ponedjeljak ujutro u ul. Blajburških žrtava gdje je stanovao, dok je njegov vozač Saša B. tom prilikom ranjen.

Prema navodima policije i medija Cicmil je ubijen u klasičnoj 'sačekuši', naime zločinac je po svemu sudeći, neko vrijeme pratio i znao žrtvine navike.

Kako piše Večernji list, Cicmil je nedavno ozlijedio rame upravljajući paraglajderom pa je trebao pomoć vozača. Prema njihovu prethodnom dogovoru, Cicmil se iz stana dizalom spustio u prizemlje, ali tu je bila klasična ''sačekuša''. Prema toj verziji, piše Večernjak, maskirani ubojica u njega je ispalio pet metaka, a pri bijegu ga je zatekao vozač koji je na maskiranog počinitelja i nasrnuo kolima.

Ipak, iako ozlijeđen, on je uspio umaći kroz pomoćne stube i pobjeći iza zgrade. Budući da je nakon toga jednostavno ''nestao'', Večernjak piše da se smatra se da je napadač imao pomagača koji ga je odvezao u nepoznato. Tako je ostao nepoznat i motiv.

Božidar Cicmil, navodi Večernjak, spominjao se kao svjedok na suđenju Nikšićaninu Ivanu D. Vračaru (31), koji živi u Kotoru, koji je priznao da je iz straha za svoj život 30. svibnja 2010. ubio u Starom gradu u Kotoru, Dragana Dudića Frica, osobu poznatu kao desna ruka Darka Šarića koji je nakon višegodišnjeg bijega lani uhićen i nedavno u Beogradu osuđen na 20 godina zatvora zbog međunarodnog krijumčarenja kokaina.

Kopirati
Drag cursor here to close