Vježba u Čapljini

Pogledajte vojsku BiH u akciji

Vijesti / Flash | 08. 10. 2015. u 18:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan dočasnika 4.pješačke brigade svečano je, po sedmi put, obilježen u vojarni ''Božan Šimović'' u Čapljini.

Ovoj ceremoniji nazočili su zamjenik zapovjednika OZ OS BiH za operacije brigadni general Mirsad Ahmirć, potom glavni narednik ZŠ OS BiH Mario Bagarić, predstavnici Veleposlanstva SAD-a, NATO-a, EUFOR-a...

Dan dočasnika svečano je otvorio brigadni general Tomo Kolenda, koji je istaknuo važnost dočasničkog zbora.

Natjecanje za Dan dočasnika provedeno je u dva dana. Prvog dana natjecanje je realizirano u Parku prirode Hutovo Blato, a natjecanje je realizirano snazi, izdržljivosti, preciznosti te timskom radu svih prijavljenih natjecatelja.

Staza za discipline, prvog dana natjecanja, bila je dužine 10 kilometara, koju su natjecatelji svladali neprekidnim kretanjem, odnosno trčanjem ili hodanjem, kao i veslanjem i savladavanjnem vodene prepreke pomoću konopa, primjenjujući opće vojne zadatke, dok se na strelištu Gorica realiziralo gađanje iz zračne puške.

Drugog natjecateljskog dana, pored ceremonije svečanog otvaranja, realizirano je ekipno natjecanje, a ekipe su bile sastavljene od dva vojnika i dva dočasnika, po uzoru na pješadijske timove, odnosno formacijske timove. Ekipe su prezentirale po jedan dio naoružanja i opreme u vremenu od četiri minute.

Na sedmom natjecajnu dočasnika 4. pbr. sudjelovali su pripadnici Prve, Druge i Treće pješadijske bojne, Artiljerijske bojne i Izviđačke satnije.

Podršku u realizaciji Dana dočasnika u dijelu savladavanja staze pružili su Hercegovačka gorska služba spašavanja i Općina Čapljina.

Prvo mjesto podijelili su pripadnici Prve i Treće pješadijske bojne.

''Sudjelovanjem na natjecanju pojedinac se postavio u poziciju gdje je morao svojim znanjem i spremnošću odgovoriti na zahtjevnu, ali provedivu natjecateljsku stazu, prezentirati timski rad te pokazai karakter vođe, vodeći desetinu u strojevim radnjama'', istaknuli su za Bljesak.info pobjednici.

Kopirati
Drag cursor here to close