Sila

Pogledajte vojnu paradu u Kini

Vijesti / Flash | 03. 09. 2015. u 07:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Pekingu je danas održana velika vojna parada povodom 70. obljetnice kapitulacije Japana u Drugom svjetskom ratu. Kako je bilo i najavljeno, trgom Tiananmen marširalo je oko 12,000 vojnika te je predstavljena brojna nova kineska vojna oprema.

Na paradi je, navodi portal Advance, bilo prisutno 30-ak stranih državnika. Kao najistaknutiji gost uz predsjednika Xi Jinpinga stajao je ruski predsjednik, Vladimir Putin.

Kineski predsjednik Jinping održao je govor te istaknuo kako je Kina predana miru.

"Predrasude i diskriminacija, mržnja i rat, samo donose bol i katastrofu", rekao je kineski predsjednik te za vrijeme govora najavio kako će Kina smanjiti vojsku za 300.000 vojnika u sklopu dugoročne vojne reforme i modernizacije, prenosi Advance.



I Čović na paradi; Susret s Putinom

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović nazočio je svečanoj vojnoj paradi, koja je, u povodu obilježavanja 70. obljetnice pobjede nad fašizmom, održana na trgu Tian'anmen u Pekingu. Na marginama ovog događaja, Čović se kratko susreo s predsjednicima Rusije i Srbije, Vladimirom Putinom i Tomislavom Nikolićem, te glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close