Izvanredni kongres

Pogledajte tko su kandidati za predsjednika SDP-a

Vijesti / Flash | 27. 11. 2014. u 17:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH je na današnjoj sjednici usvojilo dokumente za pripremu 27. sjednice Glavnog odbora, koja će biti održana u subotu, 29. studenog.

Na sjednici je prezentiran Izvještaj Kadrovske komisije SDP-a BiH o kandidatima za stranačke funkcije, uključujući kandidate za novog predsjednika stranke, kao i kandidate za nove sazive Glavnog i Nadzornog odbora SDP-a BiH.

Za predstojeći izvanredni Kongres SDP-a BiH, koji će biti održan 6. prosinca, usvojena je lista od pet kandidata za novog predsjednika SDP-a BiH, koja će biti dostavljena Glavnom odboru.

Kandidati su: Selim Bešlagić, Besima Borić, Nermin Nikšić, Mirko Pejanović i Svetozar Pudarić.

Također, na današnjoj sjednici usvojena je i šira lista kandidata kao osnov za izbor novih saziva Glavnog i Nadzornog odbora SDPBiH te je sumirana rasprava o izmjenama Statuta SDPBiH.

Usvojen je i Prijedlog izvještaja o predizbornoj kampanji i rezultatima SDP-a BiH na održanim općim izborima, koji će biti proslijeđeni na usvajanje članovima Glavnog odbora SDP-a BiH.

Zbog čestih medijskih spekulacija i konstrukcija, na današnjoj sjednici Predsjedništva još jednom je jednoglasno potvrđeno da SDPBiH neće biti dio izvršne vlasti na bilo kojoj razini u BiH, već će djelovati kao opozicijska snaga potrebna ovoj zemlji, priopćeno je iz Centra za informiranje SDP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close