47 slučajeva

Pogledajte sve prekršaje Sanjina Sefića

Vijesti / Flash | 14. 10. 2016. u 11:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanjin Sefić, osumnjičeni za nesreću u kojoj su život izgubile dvije studentice, evidentiran je u 47 slučajeva gdje mu je izrečena novčana kazna", potvrdio je medijima policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo Vahid Ćosić.

Iz Ministarstva pravde Republike Srbije potvrđeno je da su dobili zamolnicu Ministarstva pravde BiH za izručenje Sanjina Sefića. Ministarstvo pravde Srbije će, prema daljoj proceduri, proslijediti zamolnicu i ostalu dokumentaciju, kada bude dostavljena iz BiH, Višem sudu u Novom Sadu.

Taj sud će potom, kako je priopćeno iz Ministarstva pravde Srbije, utvrditi da li su ispunjene sve pretpostavke za izručenje, koje definira Europska konvencija o ekstradiciji. Nakon što Viši sud u Novom Sadu da svoje mišljenje, ministar pravde donosi konačnu odluku.

Policijski komesar nabrojao je prekršaje: Vožnja pod djelovanjem alkohola osam puta, tri puta je vozio s prekoračenjem brzine, jednom s neprilagođenom brzinom u odnosu na cestu, jednom je prošao kroz crveno, jednom je pretjecao, devet puta je vozio bez predviđenih pomagala (dioptrijske naočale), jednom je kažnjen zbog pretjecanja, osam puta je bio za volanom neregistriranog automobila, šest puta bez vozačke dozvole, jednom nije uvažavao znakove zabrane i prometne znakove, pet puta bez pojasa, dva puta je kažnjen za nedozvoljeno parkiranje, dva puta je kažnjen zbog korištenja mobitela tijekom vožnje, jednom zbog kretanja vozila bez ZOPS-a, tri puta bez opreme, dva puta bez znaka P, jednom zbog pogrešnog korištenja trake i jednom zbog korištenja lakog motocikla bez kacige.

Svi prekršaji su sankcionirani, a Ćosić je u izjavi medijima rekaokako ukupan dug na njegovo ime iznosi 3.875 KM po Zakonu o prekršajima.

Osim prometnih prekršaja, Sefić je zbog narušavanja javnog reda i mira kažnjen jednom, jednom je ometao rad i omalovažavao službene osobe, a evidentiran je tri puta zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda drugim osobama.

Za razbojništvo je evidentiran osam puta, te jednom za razbojništvo pokušaju. Zbog tih krivičnih djela kažnjen je 17 puta, a procesuiran jednom, kada je pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu od jedne godine i osam mjeseci, zbog djela počinjenog 2010. godine.

Ćosić je na konferenciji za medije rekao kako su sarajevski prometni policajci poduzeli sve mjere i radnje s ciljem prikupljanja informacija da se dođe do počinitelja djela.

''Operativnu podršku službenicima pružili su svi na području Novog Sarajeva. Neposredno nakon izvršenja djela, angažirali smo se da se locira vozilo kojim je izvršeno krivično djelo", kaže Ćosić.

Pojasnio je kako je MUP Kantona Sarajevo obavijestio sve agencije o djelu u 22:45 u noći kada se nesreća dogodila te da je Granična policija bila obaviještena. Po automatizmu, tvrdi, "ta informacija bila je dovoljna da službenici GP izvrše potragu za licem za kojim se traga".

Njegov prolazak je evidentiran u 6:36, a minutu kasnije je prešao granicu sa Srbijom - potvrdio je Ćosić, rekavši da je su u 6:30 službenici GP imali nalog za postupanje.
"Dovoljno je bilo da nakon raspisane potjere za njim - njegov identifikacijski dokument policajac stavi na skener i na njemu bi se pojavila ta informacija da je raspisana potjera. Kako je evidentiran - ne znam, a te informacije će se razmijeniti između nadležnih ministarstava Srbije i Bosne i Hercegovine", izjavio je Ćosić.

Kopirati
Drag cursor here to close