I ima li uhićenih?

Podmetanje požara u Čapljini: Načelnik općine tvrdi jedno, policija drugo

Vijesti / Flash | 22. 08. 2017. u 17:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok u Čapljini bjesne požari, a stanovnici sumnjaju da ih je netko podmetnuo, javnost zbunjuju informacije o uhićenim sumnjivcima.

Naime dok je načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić izjavio da su privedene dvije osumnjičene osobe, tu informaciju je demnatirao glasnogovornik MUP-a HNŽ-a

''Jučer smo imali slučaj gdje je prilikom jakog vjetra buknuo požar istovremeno na više lokacija. Evidentno je da to netko namjerno radi, a prema informacijama koje imam dvije osobe su osumnjičene kao oni koji su izazvali požare. Ne radi se tu o piromanima, jer je piromanija bolest, ovi ljudi pale da drugima izazovu štetu. Oni su privedeni i dalje je stvar policije'', rekao je jutros Vidić, tijekom primopredaje novog vozila Profesionalnoj protupožarnoj postrojbi Čapljina.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić kasnije je u razgovoru za agenciju Fena demantirao je informaciju da su privedene dvije osobe koje se dovode u vezu s podmetanjem požara na području čapljinske općine.

Inače, na području općine Čapljina jučer je u veom kratkom vremenu izbilo više od 10 požara na lokacijama Šurmanci – Crno Brdo, te Počitelj – Dabrica- Počitelj polje, Modrič, Tasovčići, Nerezi, prema Domanovićima i nadalje na Šuškovo naselje, te u zapadnom dijelu Općine na Jasenicu i Crniće prema Blatu i Vidu RH.

Danas, u je u Čapljini kritično stanje, a ugrožene su kuće u Trebižatu i Dretelju.  Helikopter Oružanih snaga počeo je djelovati u 18 sati, ta do daljnjeg će ostati u Čapljini te će u skladu sa situacijom na terenu djelovati tamo gdje bude najpotrebnije.

Kopirati
Drag cursor here to close