Bugarska

Podignuta optužnica protiv trojice muškaraca koji se povezuju sa smrću 71 migranta

Vijesti / Flash | 05. 09. 2015. u 12:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bugarske su vlasti izvijestile da su podigle optužnice protiv trojice muškaraca koji se povezuju sa smrću 71 migranta čija su tijela pronađena u napuštenom kamionu na autocesti u Austriji.

U priopćenju ureda bugarskoga državnog odvjetnika stoji da su trojica muškaraca optužena za pripadnost organiziranoj zločinačkoj skupini. Jedan od njih, Cvetan Cvetanov uhićen je u ponedjeljak u Bugarskoj i vjeruje se da je vozio kamion. Među žrtvama tragedije su novorođenče i još troje djece. 27. kolovoza na autocesti koja vodi od mađarske granice prema Beču pronađen je kamion s tijelima mrtvih ljudi, ostavljen ondje 24 sata ranije.

Druga dvojica optuženika Metodi Georgijev i Kasim Hasan Saleh uhićeni su prošli tjedan u Mađarskoj zbog sumnje da su se bavili trgovinom ljudima te ih austrijska policija ispituje zbog sumnje da su počinili višestruko ubojstvo.

Bugarski sud u četvrtak je izvijestio da će u ponedjeljak odlučiti o tomu hoće li Cvetanova izručiti Austriji. Za njim je izdan europski uhidbeni nalog u skladu s kojim je zatočen u svom domu u bugarskome gradu Lomu. Cvetanov niječe da je povezan sa zločinom.

Među izbjeglicama koji su tragično stradali u kamionu bilo je Sirijaca, Iračana i Afganistanaca, no tijela žrtava još nisu identificirana iako je policija kontaktirala osobe koje tvrde da su njihovi rođaci.

Kopirati
Drag cursor here to close