Međusobno

Podgorica: Jedan mladić ubijen, a drugi u teškom zdravstvenom stanju

Vijesti / Crna Kronika | 01. 07. 2015. u 06:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pucnjavi koja se dogodila u Podgorici ubijen je Luka Milić (25), a Nemanja Vidmar (24) je teško ozlijeđen i liječnici se bore za njegov život, priopćeno je iz crnogorske Uprave policije. Pucnjava se dogodila u utorak oko 23 sata u podgoričkom naselju Murtovini.

Prema riječima očevidaca, Milić i Vidmar su sjedili za istim stolom u lokalu "Rajska ptica" i u jednom trenutku je došlo do svađe među njima, potegli su pištolje i pucali jedan u drugog, prenose crnogorski mediji.

Milić je ostao ležati ranjen u lokalu, a Vidmar, iako ranjen, pokušao je da pobjegne kroz obližnji park, ali je nakon pedestak metara pao. Očevici su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć. Teško ranjeni Milić i Vidmar su transportirani u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore, ali je Milić ubrzo po prijemu u bolnicu preminuo, a liječnici se bore za život Vidmara.

Prema neslužbenim informacijama, sa njima u društvu bila je za sada nepoznata osoba, koja je nakon pucnjave pokupila pištolje iz kojih su pucali Milić i Vidmar, i pobjegla. Policija je tijekom očevida utvrdila da je ispaljeno više hitaca, te da je izrešetano vozilo Vidmara koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini vatrenog okršaja.

S ciljem rasvjetljavanja ovog događaja policija je cijelu noć privodila na saslušanja svjedoke i prijatelje Milića i Vidmara. Istraga je u toku, a očekuje se da se tijekom dana policija i službeno oglasi.

Nakon što se pročulo da je Milić ubijen, a Vidmar ranjen ispred Urgentnog centra okupilo se dvadesetak mladića, njihovih prijatelja. Milić je poznat policiji od ranije, a bio je pripadnik takozvanog "zagoričkog klana".

Ima Luke Milića u medijima se pominjalo kada je u veljači prošle godine pomenuta grupa maltretirala medicinsko osoblje i pacijente u Kliničkom centru Crne Gore, kao i 2012. kada su na bazenu u Podgorici napadnuta dva radnika Sportskog centra "Morača" i jedan posjetitelj bazena, prenijela je agencija Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close