Prijeteće poruke

Počele prijetnje pobjedniku izbora u Srebrenici

Vijesti / Flash | 04. 10. 2016. u 06:34 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladenu Grujičiću i njegovoj supruzi večeras je upućena preteća SMS poruka na privatni broj obitelji Grujičić, piše RTRS.

U policijskoj stanici Srebrenica potvrđeno je da je prijavljen slučaj prijetnji putem poruke: "Pratićemo tebe i i muža od danas još... Imate pozdrav... pamet u glavu".

Na internet stranici SIP-a, objavljeno je da su u Srebrenici obrađena 23 od 27 biračkih mjesta i uvjerljivo vodi Mladen Grujičić iz Koalicije "Zajedno za Srebrenicu" sa 70,22 posto ispred neovisnog kandidata Ćamila Durakovića kojeg podržavaju bošnjačke stranke sa 29,53 posto. Prethodno, Općinska izborna komisija objavila je preliminarne rezultate za načelnika, koji se značajno razlikuju od sinoćnjih.



Zajednički kandidat srpskih stranka Mladen Grujičić ima čak 1.003 glasa manje nego što je ova komisija sinoć objavila. Tvrde da je do razlike došlo zbog greške biračkih odbora, koji nisu pravilno popunili obrasce. U SNSD-u i SDS-u upozoravaju da se u Srebrenici pokušavaju prekrojiti izborni rezultati.

Tražit će ponovno brojanje i odgovornost članova komisije, bude li utvrđeno da su prekršili propise. Općinska izborna komisija sinoć je objavila da je na izbore u Srebrenici izašlo 6.551 ili 62,63 posto birača - danas tvrde 5.558 birača, za oko tisuću manje u odnosu na sinoćnje rezultate. Sinoć je Mladen Grujičić imao 4.351 glas, Ćamil Duraković 1.910 glasova. Danas, prema novoj matematici OIK-a, Grujičić ima 3.348 glasova ili 1.003 glasa manje nego sinoć. Duraković 1.558 glasova ili 352 glasa manje.

"Do greške je došlo zbog grešaka biračkih odbora koji nisu pravilno popunili obrasce, a sinoć su zbog hitnosti mnogi dostavili netočne podatke o izlaznosti i broju glasova, te da je, kako tvrdi, OIK ustanovio da je oko tisuću birača manje glasalo i da nisu točni dostavljeni podaci o broju glasova za načelničke kandidate", rekao je Nermin Alivuković, predsjednik Općinske izborne komisije.

Razlika u broju osvojenih glasova između Grujičića i Durakovića smanjena je za čak 651 glas na štetu Grujičića.

Kopirati
Drag cursor here to close