Dan branitelja

Po prvi put svečano obilježen Dan branitelja općine Posušje

Vijesti / Flash | 31. 05. 2015. u 06:37 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je po prvi put svečano obilježen Dan branitelja općine Posušje.

Program je započeo svetom misom u crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Posušju, za sve nestale, poginule, umrle i žive branitelje koju je predvodio župnik Fra Mladen Vukšić.

Nakon svete mise uslijedio je mimohod svih posuških postrojbi s ratnim stijegovima koje su nosili učenici posuške Gimnazije do Trga hrvatskih branitelja uz pratnju limene glazbe hrvatske komponente vojske u BiH.

Ovo je prva godina obilježavanja Dana posuških branitelja kojeg je posjetilo preko 1000 hrvatskih branitelja, njihovih obitelji i gostiju.

Na Trgu je svečanost započela intoniranjem himne Lijepa naša te polaganjem vijenca u ime svih građana i branitelja, kojeg su položili Općinski načelnik Branko Bago, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, te ratni zapovjednik i predsjednik Odbora za organizaciju ove manifestacije profesor Ante Kovač, navodi se u priopćenju iz Općine Posušje.

Potom se nazočnima obratio Općinski načelnik Branko Bago, koji je rekao, između ostalog, izrazio iznimno zadovoljstvo i ponos radi održavanja ovakvog događaja.

Snažne poruke potpore upućene hrvatskim braniteljima u Zagrebu i hrvatskim uznicima u Haagu

Tijekom programa pročitana su i pisma potpore hrvatskim braniteljima u Zagrebu koje su uputili branitelji iz općine Posušje.

Ovom svečanom i iznimno važnom događaju nazočio je i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić. Osim njega nazočni su bili i ministri u Vladi ŽZH Dario Sesar, Miroslav Ramljak i Mladen Begić.

Drugi dio programa uveličala je muška klapa Zvizdan, KUD Rakitno, Gabrijel Miličević, Ivan Miličević, Ivan Petrović te glazbena sekcija Frame, kao i Marijan Knezović, koji se obratio braniteljima i izrazio im podršku u ime svih mladih. Također, prigodnu recitaciju izveo je Ante Nadomir Tadić Šutra.

Također, u sklopu obilježavanja Dana posuških branitelja na Trgu je bio organiziran sajam braniteljskih zadruga te u kinodvorani predavanje o smilju i analizi tla nužnim za uspješan uzgoj smilja.

Ova značajna manifestacija nastavit će se obilježavati svake godine 30. svibnja, koji će se pamtiti i kao Dan svehrvatske Državnosti te Dan posuških branitelja, stoji u priopćenju za javnost iz Općine Posušje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close