Pretres i uhićenja

Po nalogu Tužiteljstva BiH uhićeno više osoba u zapadnoj Hercegovini

Vijesti / Crna Kronika | 01. 02. 2016. u 10:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) rano u ponedjeljak su na području Ljubuškog, Širokog Brijega, Čapljine i Mostara slobode lišili pet osoba zbog ratnog zločina.

Uhićeni su osumnjičeni Miroslav Hrstić (1949) i Ivan Medić (1952) iz Ljubuškog, Miljenko Nogolica (1962) iz Čapljine, Jadranko Martinović (1968) iz Širokog Brijega i Tonče Rajič (1971) iz Mostara.

Uhićene osobe su pod istragom i osumnjičene su da su u svojstvu pripadnika HVO-a i HOS-a, u logoru Dretelj na području općine Čapljina 1992. godine, vršili hapšenje, premlaćivanje, mučenje i pljačkanje imovine stanovništva, dok se trojica osumnjičenih terete i za silovanje ženskih osoba srpske nacionalnosti.

Postupajući po naredbi Suda BiH, istražitelji SIPA-e pretresli su objekte koje koriste osumnjičene osobe s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Uhićene osobe bit će privedene u službene prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje, priopćila je SIPA.

Kopirati
Drag cursor here to close