Ćirilica

Ploče u Vukovaru oštetio Zagrepčanin

Vijesti / Flash | 24. 09. 2014. u 09:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ploču s dvojezičnim natpisom na zgradi vukovarske policije sinoć oko 19 sati oštetila je osoba s područja Zagreba, a iz policijske je postaje puštena nakon obavljenog obavijesnog razgovora, izvjestila je jutros vukovarsko-srijemska policija.

Zbog otuđenja i oštećenja dvojezičnih ploča u Vukovaru, policija je tijekom jučerašnjeg dana obavila obavijesne razgovore s ukupno sedam osoba, koje su nakon razgovora puštene.

Dvojezične ploče jučer su skinute nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u povodu obilježavanja 23. obljetnice ustroja 204. vukovarske brigade.

Pošto je dio sudionika otišao na misu zadušnicu u crkvu sv. Filipa i Jakova, dio branitelja i ratnih stradalnika otišao je do grada i s pročelja državnih institucija skinuo 14 dvojezičnih ploča te oštetio ploču na zgradi policije.

Skinute ploče predali su u Gradsko poglavarstvo Vukovara, dok je oštećena ploča na zgradi policije ubrzo zamjenjena novom, koja je međutim sinoć oko 19 sati također oštećena.

Kopirati
Drag cursor here to close