Plan za Kosovo isključuje priznanje neovisnosti
Poruka iz Srbije
OBJAVA: Nedjelja, 30. srpnja 2017. 12:05
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Kosovo vojska zastava
0

"Dok to ne riješimo, imat ćemo zamrznut konflikt i nikada se iz toga nećemo izvući"

Plan srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića za Kosovo isključuje priznanje neovisnosti, poručio je u intervjuu beogradskom tisku od nedjelje srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin.

"Priznanje Kosova i Metohije je isključeno. Nema govora o tome. Od Bruxelleskog sporazuma (o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine iz 2013.), uz sve moje zamjerke tom sporazumu, uspjeli smo sačuvati srpsku državu na Kosovu", izjavio je Vulin u intervjuu za nedjeljno izdanje lista Politika.

On je, u povodu nedavnog poziva srbijanskog šefa države Aleksandra Vučića na unutarnji dijalog o rješavanju kosovskog problema, istaknuo i da "sve institucije u koje Srbija čvrsto vjeruje" trebaju reći svoje stajalište o Kosovu kao "strateškom nacionalnom pitanju", prenosi Hina.

Vučić je, pozivajući sunarodnjake na unutarnji dijalog o Kosovu, rekao da je taj zajednički odgovor na sadašnje probleme "odlučujući za budućnost Srbije i srpskog naroda", jer pitanje odnosa prema Kosovu "usporava Srbiju".

"Dok to ne riješimo, imat ćemo zamrznut konflikt i nikada se iz toga nećemo izvući", poručio je Vučić, čiji je poziv potaknuo različite reakcije u javnosti, od odobravanja i prihvaćanja dijaloga do primjedbi da želi podijeliti odgovornost za obveze koje je u pogledu promjena Ustava i rješavanja kosovskog problema obećao Zapadu.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.