Sarajevo

Pjevači, nogometaši, glumci, pjesnici, misteri... svi bi u politiku

Vijesti / Flash | 20. 07. 2016. u 06:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH je objavilo preliminarne ovjerene kandidatske liste političkih stranaka i koalicija za predstojeće lokalne izbore, a na listama se mogu pronaći pronaći i osobe iz javnog života, poput sportaša, glumaca, pjevača ili slikara.

U tome, navodi Faktor, dominira lista SDP-a BiH za Općinsko vijeće Općine Centar Sarajevo, koju predvodi donedavni direktor košarkaških reprezentacija BiH Igor Stojanović. Društvo mu na istoj listi prave pjesnik Benjamin Isović, scenarist Feđa Isović te glumac Almir Kurt.

Više glasova za Općinsko vijeće u Centru će od kolega iz SDP-a pokušati osvojiti Amra Zulfikarpašić, profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti i kandidatkinja Naše stranke. Likovni umjetnici iz Općine Centar imaju još jednog predstavnika na izbornim listama, a radi se o Sulejmanu Memi Haljevcu, koji se kandidirao ispred SBB-a BiH.

Glasači na listopadskim izborima će procijeniti ko ima najkvalitetniju listu za Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo, ali najjaču u fizičkom smislu ima DF. Na listi te stranke se nalazi najbolji bh. MMA borac Denis Stojnić, ali i njegov mlađi brat Dado, koji se također bavi borilačkim sportovima.

Iako ime Mirjane Deak nije nepoznanica u političkom životu, mnogo je poznatija kao vlasnica jedne od sarajevskih modnih agencija, a ambicija joj je kao kandidatkinja SDP-a postati dio sljedećeg saziva Općinskog vijeća Općine Stari Grad. Član Vijeća želi biti Tarik Mulaomerović (DF), sudionik showa X Factor.

Bivši nogometaš Željezničara i reprezentativac BiH Bulend Biščević se ponovo našao na listi SDA za Općinsko vijeće Općine Novo Sarajevo. S druge strane, još uvijek aktivni nogometaš Nedo Turković kao kandidat SBB-a namjerava klupu Željezničara zamijeniti vijećnićkom klupom u istoj općini. Sličnu namjeru ima pjevač Mirsad Čomaga (SDP), dječiji zabavljač Mirsad Abdagić Kike (SDU) te bivši mister BiH Dejan Radović (SDA).

Jasmin Fazlić, široj javnosti poznatiji i kao reper Jala Brat, ne bi imao ništa protiv toga da u sljedeće četiri godine bude SDA-ov vijećnik u Općini Vogošća, a K-1 borac Dževad Poturak predvodi listu SBB-a za Općinsko vijeće Općine Ilidža, navodi Faktor.

Kopirati
Drag cursor here to close