Ostojić

Pitanje je vremena kada će Hrvatska potpuno zatvoriti promet

Vijesti / Flash | 18. 09. 2015. u 09:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u petak je ponovio da je samo pitanje vremena kada će Hrvatska, zbog izbjegličke krize, potpuno zatvoriti promet.

"Naša granica je stalno zatvorena, ali naravno da je Hrvatska zatvorila određeni dio prijelaza i samo je pitanje vremena kada će kompletno zatvoriti promet", kazao je Ostojić za televiziju N1.

"Brojke se mijenjaju iz sata u sat, evidentirano je preko 13.000 ljudi, to su brojke koje prelaze višegodišnju statistiku. To je brojka koja za Hrvatsku znači da su kapaciteti pretrpani, informacije da je Hrvatska tranzitna zemlja nisu točne. Mi ih moramo registrirati i naš je glavni cilj stabilizacija situacije i pružanje pomoći tim iscrpljenim ljudima", ustvrdio je ministar.

Ostojić je komentirao i mađarsku izgradnju zida prema Hrvatskoj rekavši da "zidovi nikada nisu nikoga spriječili".

"To je nešto apsolutno neprihvatljivo, to je neprihvatljiva politika. To sada nije važno, mi želimo pomoći ljudima. Izjave iz Mađarske ne mogu nazvati nikako nego neprihvatljivima, ali to gledamo već duže vremena", piše Hina.

Potvrdio je i da je Slovenija dio izbjeglica koje su pokušale ući u tu državu vratila u Hrvatsku.

"Jedan dio registriranih je pokušao iskoristiti tu situaciju, Slovenija je ljude koji su pokušali ući u zemlju vratila u Hrvatsku. Hrvatska će prihvatiti te iste osobe ako ih Slovenija vrati".

Ostojić je ustvrdio i da oporbeni HDZ na izbjegličkoj krizi skuplja jeftine političke poene.

"Hrvatska je od svih pohvaljena za svoju humanost. Ja govorim o boljoj Hrvatskoj, a tu ne spadaju HDZ-ovci. Niti je Mađarska žicom uspjela zaustaviti val, njihove sulude ideje nisu rješenje. HDZ skuplja jeftine političke poene, Karamarko laže javnost i tvrdi da će izbjeglice uzeti radna mjesta, što je laž. Mogli bi se ugledati na Angelu Merkel koja je jasno rekla da moramo pokazati prijateljsko lice", kazao je Ostojić.

Kopirati
Drag cursor here to close