Nesreća i požar

Pijan usmrtio 40-godišnjakinju i pobjegao; U požaru poginula 14-godišnjakinja

Vijesti / Crna Kronika | 19. 07. 2015. u 14:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U teškoj prometnoj nesreći koja se u noći sa subote na nedjelju, petnaest minuta poslije ponoći dogodila na magistralnoj cesti M-4 Teslić-Banja Luka u naselju Gornji Teslić, smrtno je stradala jedna osoba, priopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Prema informacijama iz Operativnog centra, Š.D. (21) je u pijanom stanju sa 1,84 promila alkohola u krvi, Passatom udario otpozadi vozilo Grand Cherokee, kojim je upravljao K.D. (19) i pobjegao sa mejsta nesreće.

U ovoj nesreći, smrtno je stadala suputnica u Grandu Cherokee D.K. (40). "Vozač Š.D. je ovom prilikom napravio dva kaznena djela, 'Ugrožavanje javnog prometa' i 'Nepružanje pomoći u nesreći ozlijeđenoj osobi'.

Uhićen je iste noći na području Teslića i nad njim je u tijeku kriminalistička obrada, a potom će biti predat Okružnom tužiteljstvu na dalje postupanje", izjavio je dežurni operatvac u CJB Doboj, prenosi 'Dnevni avaz'.

U požaru u romskom naselju Straževac kod Modriče stradala je 14-godišnja Kadira Aljić. Emira Okanović, majka stradale djevojčice, rekla je Srni da su u vrijeme požara u kontejneru u kome su živjeli bili i njen 13-godišnji sin Ragib i 10-godišnja kćerka Hata.

Okanović je rekla da je jučer bila kod majke u naselju Medići Donji kod Gradačca, i da je o tragediji saznala jutros od policije, koja je dovezla u Straževac. Ona kaže da će djevojica biti sahranjena sutra na gradskom groblju u Modriči.

Brat stradale djevojčice Ragib rekao je Srni da su sinoć kasno otišli da spavaju i da je u kontejneru gorjela svijeća. On kaže da su ih probudili vatra i gust dim koji su se brzo širili i da zato nisu uspjeli otključati vrata na kontejneru, već je mlađu sestru izvukao kroz rešetku na vratima, a potom je i sam tu izašao.

Prema njegovim riječima, kroz rešetku je pokušao izvući i Kadiru, ali nije uspio. Emira Okanović i četvoro djece, koje je stekla u vanbračnoj zajednici sa Behaderom Aljićem, živjeli su u metalnom kontejneru koji su dobili od Centra za socijalni rad Modriča. Kontejner nije imao struju i vodu.

Vanbračni Emirin muž preminuo je prije četiri godine. Susjedi pričaju da obitelj živi od sakupljanja hrane po kontejnerima i prosjačenjem na ulicama Modriče, prenosi Srna.

 

Kopirati
Drag cursor here to close