Tomislav Karamarko

Petrov hoda po tankom ledu

Vijesti / Flash | 27. 05. 2016. u 06:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi potpredsjednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko je u intervjuu kojega je u petak objavio sarajevski Dnevni avaz ustvrdio kako ne postoji nikakva afera u kojoj bi on bio u sukobu interesa zbog INA-MOL-a, piše Hina.

Kazao je kako je u ovom slučaju oporba "prešla svaku granicu" napadima na članove njegove obitelji, dok je za Most kazao kako ta stranka "hoda po tankom ledu" kada traži njegovo odstupanje a krivce za vlastite promašaje umjesto među svojim članovima sada traži u drugima.

"Ne možete voditi vlastitu politiku baveći se unutarnjim problemima druge stranke", kazao je Karamarko koji je, ne birajući posebice rječi, ocijenio kako u Mostu nemaju političkog iskustva odnosno kako su "u politiku ušli naivno jer su mislili da je teorija isto što i praksa".

"Pokušaj glumljenja moralne vertikale i uzora drugima prilično je opasan hod po tankom ledu. Za sada kolega Petrov i neki iz Mosta hodaju po tankom rubu međusobne korektnosti i uvažavanja i za to ću zaista imati još jako malo razumijevanja", najavio je Karamarko.

Komentirajući još jednom slučaj INA-MOL Karamrko je ponovio svoju tezu kako se radi o "takovzvanoj aferi" jer za nju nema nikakva temelja.

On kaže kako je u cijelom slučaju riječ o poslovnom odnosu dvije privatne tvrtke od kojih je jedna u vlasništvu njegove supruge pri čemu je bit u činjenici da je i taj poslovni odnos prestao kada je on postao potpredsjednikom hrvatske vlade.

"Jasno mi je da se moji politički protivnici služe svim sredstvima da mi politički naštete ali u ovom slučaju su prešli svaku granicu dobrog ukusa i običaja korektnog ponašanja i počeli brutalno napadati moju obitelj. Za to postoji samo jedan razlog a to je moje mišljenje i stav o INA-i u kojem jasno zastupam pozicije nacionalnih interesa Hrvatske", izjavio je Karamarko.

Oporbeni SDP je optužio da je svojim djelovanjem dok je bio na vlasti "dva puta ostavio katastrofalno stanje" u državi, a da sada izmišljajući afere "pokušavaju opravdati plaće koje primaju" te se pokušavaju vratiti na vlast tako što nastoje paralizirati sustav.

Ustvrdio je kako je praktično svaki drugi član bivše SDP-ove vlade bio u sukobu interesa, da su brojni ministri bili prisiljeni odsupiti zbog raznih "nečasnih poslova" te kako su afere poput one s remontom MIG-ova ne samo kriminal nego i "izdaja nacionalnih interesa".

Odgovarajući na pitanje o optužbama na račun sadašnje vlade zbog prešutne reafirmacije ustaštva u Hrvatskoj, Karamarko je kazao kako neki jednostavno ne žele čuti da se on jasno ogradio od svake vrste radikalizma i totalitarizma.

"Priče o ustašizaciji hrvatskog društva dio su planova za destabilizaciju Republike Hrvatske a one su posebno potencirane nakon promjene vlasti", izjavio je Karamarko izrijekom stajući u obranu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koji je, po ocjeni predsjednika HDZ-a "vješto razotkrio povijesnu činjenicu da antifašizam i komunizam nisu isto".

Karamarko smatra da je Hasanbegović posebna meta kritika i stoga što je počeo uvoditi reda u financiranje rada nevladinih druga koje su, kako je ustvrdio, u vrijeme bivše vlade bile pod izravnim utjecajem politike.

"Tamo je bilo masovnog sukoba interesa, kršenja zakona i puno nereda", kazao je Karamarko dodajući kako sada oni koji su ostali bez novaca šire optužbe o ustaštvu u Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close