U protekla 24 sata

Pet požara u Mostaru: Gorjelo i u napuštenoj diskoteci iza Kosače

Vijesti / Crna Kronika | 03. 10. 2015. u 09:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U protekla 24 sata na području Mostara vatrogasci su bili angažirani na gašenju pet požara. Intervenirali su na napuštenom disko-objektu (iza „Kosače“), zatim u ulici Kraljice Katarine i u ulici Kneza Domagoja gdje su gasili zapaljeni otpad, dok su na Bijelom brijegu gasili požar lišća i niskog rastinja, te u Dubrovačkoj ulici na zapaljenoj travi.

Vatrogasna jedinica Čapljina imala je intervencije u Strugama gdje je gašen požar trave i niskog rastinja, a u Čeljevu je gašen požar starih guma.

U Bihaću su vatrogasci imali intervenciju u ulici Ključka gdje je gašen požar na porodičnoj kući. Jedna osoba je zadobila teže ozlijede. Požar su gasila tri vatrogasca s jednim vozilom.

Vatrogasna jedinica Kakanj imala je intervenciju na gašenju požara na tri putnička motorna vozila u ulici Rudi Čajavec. Požar je izbio iza jedan sat poslije ponoći. Pričinjena je veća materijalna šteta. Vatrogasci u Visokom su gasili požar elektroinstalacija u ljetnoj bašti kafea u centru grada.

U mjestu Vir u općini Posušje vatrogasci su gasili požar na privatnom motornom vozilu marke „Opel Vectra“. Izgorio motor i prednji dio vozila. U Gradačcu su vatrogasci gasili požar sijena i pomoćnog objekata u naselju Novalići.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Županije Sarajevo su imali dvije manje intervencije i to na gašenju zapaljenog automobila i zapaljenog smeća, navodi Operativni centar Federalne uprave civilne zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close