Poruka iz Rusije

Peskov: Novi korak NATO-a prema granicama Rusije predstavlja prijetnju

Vijesti / Flash | 20. 04. 2014. u 11:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija će morati da poduzme mjere ako se NATO približi njenim granicama, poručio je tajnik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

On je, gostujući u emisiji "Pravo znat" na TVC kanalu, upozorio NATO da će njegovo dalje proširenje i još jedan korak bliže granicama Rusije povući za sobom prekrajanje cjelokupne europske strukture sigurnosti.

Govoreći o mogućem prijemu Ukrajine u NATO, Peskov je izrazio nadu da vojno-politička budućnost te zemlje neće predviđati takvo članstvo, prenijele su sinoć ruske agencije.

"Ukrajina nije članica NATO i vojno-politička budućnost te zemlje za sada, nadamo se, neće predviđati takvo članstvo. Zato što će još jedan korak NATO ka ruskim granicama, približavanje ruskim granicama, povući za sobom prekrajanje cjelokupne europske strukture sigurnosti. To će predstavljati ozbiljnu prijetnju za nas", rekao je Peskov.

Po njegovim riječima, uprkos svim programima suradnje, razvoja i partnerstva NATO ne može prestati biti vojna organizacija. "Automatom se ne mogu pisati knjige. To je oružje", naveo je Peskov. On je dodao da će Rusija biti prinuđena da poduzme mjere za osiguranje svoje sigurnosti.

"Ali hajde da računamo da će se glas ljudi na istoku zemlje (Ukrajine) čuti i da će naše europske i prekoocenaske kolege razumjeti da taj glas nije po diktatu Moskve", zaključio je on.

Kopirati
Drag cursor here to close