Sarajevo

Pendeš i Jeleč predvodili izaslanstva MO i OSBiH na obilježavanju Svih svetih

Vijesti / Flash | 26. 10. 2016. u 15:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstva Ministarstva obrane (MO) i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH), predvođena ministricom obrane BiH Marinom Pendeš i načelnikom Zajedničkog stožera OSBiH generalpukovnikom Antom Jelečem, danas su povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana položila vijence i upalila svijeće poginulim i nestalim braniteljima Hrvatskog vijeća obrane (HVO) na groblju Sveti Josip u Sarajevu.

Vijence su također položili i dopredsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Borjana Krišto, dopredsjedatelj Doma naroda PSBiH Bariša Čolak, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić, kao i predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Izaslanstva su položila cvijeće i na grob poznatom pjesniku Silviju Strahimiru Kranjčeviću koji je ukopan na groblju Sveti Josip u Sarajevu 1908. godine.

Nakon polaganja vijenaca i molitve za umrle, izaslanstva su se uputila u crkvu sv. Ćirila i Metoda na misu zadušnicu. Misno slavlje predvodio je vojni biskup u BiH msgr. Tomo Vukšić, a u svojoj propovijedi, uz sjećanje na sve umrle i poginule, a posebno stradale branitelje, istaknuo je važnost duhovne i tjelesne slobode od raznih ovozemljskih zala.

Postrojbe OSBiH će do 1. studenog obilježiti blagdane Svih svetih i Dušnog dana i na drugim spomen-obilježjima u općinama i gradovima i vojarnama širom BiH, priopćeno je iz MOBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close