nazadovoljstvo

PDP najavljuje prosvjede rušenja režima u RS-u

Vijesti / Flash | 19. 04. 2015. u 11:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

„Dole Vlada, dole nenarodna vlast“, naziv je akcije Vijeća mladih Partije demokratskog progresa (PDP) protiv aktuanog, kako navode, režima u Republici Srpskoj. U naredna četiri dana će podijeliti 20.000 letaka protiv režima koji predstavljaju, kako su naveli, premijerka Željka Cvijanović i ministar financija Zoran Tegeltija „koji je, ustvari stvarni premijer RS-a“.

Član Glavnog odbora PDP-a Nikola Dronjak za naredno razdoblje najavljuje i radikalnije vidove borbe i proteste protiv „režima“.

‘’Smatramo da su prosvjedi jedino demokratsko sredstvo kojim se možemo boriti protiv režima u RS i srušiti ova vlast, koju predvodi Milorad Dodik, koji je uz Cvijanovićku i Tegeltiju kriv za stanje u RS’’, ustvrdio je Dronjak. Ukazao je da je vlast u RS-u dobila izbore na tvrdnjama da će iz Rusije u RS stići 800 milijuna eura, a danas od MMF-a „moljakaju za novac kojim bi pokrili proračunske rupe“.

‘’Posebno zamjeramo zbog nečega što se ne događa u demokratskoj državi, da je Cvijanović postala premijerka tako što je „kupila“ dva zastupnika’’, ustvrdio je Dronjak u izjavi novinarima u Banjoj Luci. Naveo je da je Cvijanović vodi kampanju protiv Saveza za promjene, jer sudjeluje u vlasti na raznin BiH, svog sina je zaposlila u „Elektroprenosu BiH“, a Tegeltija svoju kćerku u tu kompaniju.

Zamjeraju im i što je RS zadužena više od pet milijardi KM, što vlada korupcija, nepotizam, zbog propasti Bobar i Balkan investment banke, poduzeća „Nikola Tesla“... Dronjak je izrazio nezadovoljstvo što su građani djelomično i "ogluglali" na brojne afere u RS-ue najavljuje da će se PDP boriti za normalnu i poštenu RS, jednaku za sve te očekuje da pravosudne vlasti ispitaju sve afere.

Ovu akciju mladih PDP-a podržao je i potpredsjednk te stranke Branislav Borenović ističući da su posebno mladi ljudi nezadovoljni stanjem u RS, te ponašanjem vlasti, „koja vodi računa isključuvi o rodbinskim vezama i tajkunskim relacijama unutar SNSD-a“.

‘’Mladi se žale na ogromne devijacije koje se događaju u RS i zbog čega ova vlast treba da ode i imaju našu punu podršku u tome ‘’, kazao je Borenović. Vlast je optužio za enormno zaduženje, pa je danas svaki građanin već zadužen više od 4.000 KM, najvećim dijelom tijekom vladavine SNSD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close