Atak

Partizanski praznik: Ajanović pokušava zavaditi Komšića i Izetbegovića

Vijesti / Flash | 27. 11. 2014. u 09:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović uputio je otvoreno pismo članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću i "njegovom koalicijskom partneru" Željku Komšiću, sa zahtjevom za javno izjašnjenje stoje li iza zahtjeva predsjednika Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Tuzla Sabahudina Imamovića.

Kako se navodi u priopćenju BOSS-a, Imamović je na sjednici Kolegija Vijeća "napao na antifašizam" zahtjevom da se 2. listopada ne obilježava kao Dan Tuzle, s obrazloženjem, i otvorenim omalovažavanjem - da se radi o partizanskom prazniku.

Mirnes Ajanović je kao predsjednik Kluba vijećnika BOSS-a u Gradskom vijeću Tuzla uputio zahtjev da se na sjednici Vijeća zakazanoj za 1. prosinca raspravlja o javnoj osudi "necivilizacijskog djelovanja predstavnika SDA Sabahudina Imamovića".

''Iz tih razloga potrebno je izjašnjenje Bakira Izetbegovića, ali i Željka Komšića, kako bi se Vijeće moglo odrediti i o njihovom reagiranju na sramni atak na antifašizam, ili eventualnom nereagiranju, koje može značiti izravnu podršku napadu na antifašističku tradiciju Tuzle i Bosne i Hercegovine'', navodi se u priopćenju BOSS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close